Tgrt Haber

Erdoğan'ın seçim zaferi sonrası yeni dönemin şifreleri

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Middle East Eye
31 May 2023 12:47 - Güncelleme : 31 May 2023 13:13
Erdoğan'ın seçim zaferi sonrası yeni dönemin şifreleri
recep tayyip,erdoğan,seçim

Londra merkezli Middle East Eye (MEE) gazetesinde 'Erdoğan'ın zaferi ülkenin geleceği için ne anlama geliyor' sorusuna dair bir analiz yayımlandı. Analizde, dünya liderlerinin Erdoğan'ı tebrik etmek için sıraya girmesine de dikkat çekildi.

Londra merkezli Middle East Eye (MEE) haber sitesi yazarı Burhanettin Duran, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeniden zafer ilan etmesi üzerine yazdığı analizde, Erdoğan'ın seçim zaferi sonrası yeni dönemin şifrelerini yazdı. Seçim sonuçlarının, Türk siyasetini yakından takip edenleri şaşırtmadığını söyleyen Duran, "Dünya liderleri, Erdoğan'ı otuz yılı aşkın bir süredir devam eden siyasi kariyerinin son halkası olan seçim zaferinden dolayı tebrik etmek için sıraya girdi. Pazar günkü oylamanın, onun yenilmezlik destanının son bölümü olarak Türkiye'nin siyasi tarihine geçtiğini söylemeye gerek yok." ifadelerini kullandı.

"KAMPANYA DEHASI"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı 'kampanya dehası' olarak tanımlayan yazar, Erdoğan'ın önümüzdeki 5 yıl içinde güçlü bir liderlik göstermesinin beklendiğini vurgulayarak yeni hedefin gelecek yıl yapılacak belediye seçimlerini kazanmak olduğunu yazdı.

Kılıçdaroğlu'nun kendisini Türkiye'nin acil sorunlarını çözebilecek bir siyasetçi olarak gösteremediğini öne süren yazar seçim sonuçlarının seçmenin muhalefete güvenmediğini gösterdiğini iddia etti.

Erdoğan'ın seçim zaferi sonrası yeni dönemin şifreleri

''LİDERLER ERDOĞAN'I TEBRİK İÇİN SIRA OLDU''

Erdoğan'ın uluslararası gezilerle diplomasiye öncelik vereceğini belirten Duran, "Erdoğan bu yeni fasılda bölgesel normalleşme adımlarına devam edebilir ve seçim sonuçlarını Türkiye'nin Batı ile ilişkilerini onarmak için bir fırsata çevirebilir. Nitekim ABD Başkanı Joe Biden'ın seçim zaferi nedeni ile Erdoğan'ı arayıp tebrik etmesi ikili ilişkilere yeni bir ivme kazandırılması yolunda ilk adım olarak görülebilir." ifadelerini kullandı.

''TÜRKİYE AVRUPA'NIN GÜVENLİĞİNE KATKI SAĞLAR''

Türkiye'nin Batı ile Rusya arasında mevcut denge politikasından vazgeçmesi için hiçbir neden olmadığına dikkat çeken yazar, Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un Erdoğan'a gönderdiği kutlama mesajını hatırlatarak "Türkiye Avrupa'nın güvenliğine önemli katkılarda bulunabilir. Bunun için Türkiye'nin dış politikasına saygı duyulması ve çıkarların örtüşmesi için karşılıklı çaba gösterilmesi gerekiyor." diye yazdı.

Kaynak: Middle East Eye
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...