Tgrt Haber

Ermenistan işgalinden kurtarılan Ağdam'da 1. Karabağ Savaşı'ndan kalma toplu mezar tespit edildi

Editör: Rümeysa Kaya / Kaynak: Anadolu Ajansı
21 Haziran 2023 15:23 - Güncelleme : 21 Haziran 2023 16:08
Ermenistan işgalinden kurtarılan Ağdam'da 1. Karabağ Savaşı'ndan kalma toplu mezar tespit edildi
ermenistan

Azerbaycan'ın işgalden kurtarılan Ağdam ilinin Sarıcalı köyünde, 1. Karabağ Savaşı'nda Ermeniler tarafından katledildiği tahmin edilen Azerbaycanlılara ait toplu mezar bulundu.

Azerbaycan'ın işgalden kurtarılan Ağdam ilinin Sarıcalı köyünün olduğu bölgede yapılan mayın temizleme çalışmalarında 4 kişinin kalıntılarına rastlandı.

Bu kişilerin, 1. Karabağ Savaşı'nda öldürülen Azerbaycanlı asker ya da sivillere ait olduğu tahmin ediliyor.

Azerbaycan Esir, Kayıp ve Rehine Vatandaşlar Devlet Komisyonu, insan kalıntılarının kimlik tespiti ve yeni kalıntıların bulunabileceği ihtimaline karşı bölgede çalışma başlattı.

3 BİN 890 ASKER VE SİVİL KAYBOLDU

Resmi kayıtlara göre, 1990'lı yılların başlarında, 1. Karabağ Savaşı’nda Azerbaycanlı 3 bin 890 asker ve sivil kayboldu.

​​​​​​​Azerbaycan, Ermenistan'la yapılan müzakerelerde, kayıp şahıslar konusunu her zaman gündeme getiriyor ve Ermenistan'dan bu şahısların akıbetinin açığa kavuşturulmasını talep ediyor.

İşgalden kurtarılan bölgelerde, daha önce de 7 toplu mezar bulunmuştu.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...