Tgrt Haber

Ermenistan'dan bölgedeki ülkelere çağrı: Yeni savaşı önleyin!

Editör: Murat Makas / Kaynak: TGRT Haber
14 Eylül 2023 20:25 - Güncelleme : 14 Eylül 2023 21:43
Ermenistan'dan bölgedeki ülkelere çağrı: Yeni savaşı önleyin!
Ermenistan,Azerbaycan,Rusya

Son dakika haberi: Azerbaycan-Ermenistan gerilimi sonrası Türkiye ile Rusya'dan peş peşe barış çağrıları yapıldı. Ermenistan Dışişleri Bakanlığı'nın, yeni bir savaşın önlemesi için bölgedeki tüm aktörlere çağrı yaptığı öne sürüldü.

Azerbaycan ile tansiyonu yükselten Ermenistan, Rusya'ya ters köşe yaparak tüm dikkatleri üzerine çekti. Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin kararlarını bağlayıcı olarak kabul eden Roma Tüzüğü'nü onaylayacağını söylemişti. Ayrıca Ermeni askerler Azerbaycan mevzilerine sızma girişimini sürdürdü. Rusya'nın da desteğini bölgede geri çekmesi Ermenistan'ı köşeye sıkıştırdı.

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı, bölgede barış ve istikrarın sağlanmasının temel şartının Ermenistan'ın sözlü ve fiili olarak Azerbaycan'ın toprak bütünlüğüne ve egemenliğine yönelik iddialarından vazgeçmesi olduğunu bildirmişti.

''SAVAŞI ÖNLEYİN''

Ermenistan Dışişleri Bakanlığı yeni savaş ihtimaline karşı yeni açıklama yaptı. Açıklamalarda şu ifadelere yer verildi:

Yeni bir savaşın önlemesi için tüm aktörlere çağrı yapıyoruz. Savaşı önleyin!

MOSKOVA'YA GÜVEN AZALDI

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, POLITICO'ya verdiği bir röportajda, Rusya'nın Ukrayna'yı feci bir şekilde işgal etmesinin, Azerbaycan ile açık çatışmaya dönüş korkuları artarken bile Ermenistan'ın güvenliğinin garantörü olarak artık Moskova'ya güvenemeyeceği anlamına geldiğini söylemişti.

Ermenistan'dan bölgedeki ülkelere çağrı: Yeni savaşı önleyin!

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...