Tgrt Haber

Ermenistan'dan saldırı! Kelbecer ve Laçın’daki Azerbaycan mevzilerine ateş açtı

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
04 Eylül 2022 13:30 - Güncelleme : 04 Eylül 2022 13:41
Ermenistan'dan saldırı!  Kelbecer ve Laçın’daki Azerbaycan mevzilerine ateş açtı
Azerbaycan

Ermenistan tarafından Laçın ve Kelbecer'deki Azerbaycan birliklerine ateş açıldı. Azerbaycan geçtiğimiz hafta Laçın'ı kontrolü altına almıştı.

Azerbaycan’ın geçtiğimiz günlerde kontrolü ele geçirip bayrağını diktiği Laçın ve Kelbecer’e Ermenistan tarafından ateş açıldı. Azerbaycan tarafından yapılan açıklamada, Ermenistan tarafından  çeşitli kalibreli silahlarla yoğun saldırı yapıldığını söylendi. Geçtiğimiz günlere Laçın, bölgede yaşayan Ermenilerin ayrılmasıyla birlikte Azerbaycan birliklerinin kontrolüne geçmişti. 

MİSİLLEME YAPILDI

Azerbaycan Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, dün öğle saatlerinden bugün sabah saatlerine kadar Ermenistan askerlerinin, Kelbecer ve Laçın illerinde bulunan Azerbaycan ordusunun mevzilerini çeşitli kalibreli silahlarla yoğun ateş altına aldığı belirtildi.

Ermenistan'dan saldırı!  Kelbecer ve Laçın’daki Azerbaycan mevzilerine ateş açtı

Açıklamada, Azerbaycan askerleri arasından hayatını kaybeden ve ya yaralananın olmadığı belirtilirken, karşı tarafı susturmak için Azerbaycan birliklerince misilleme ateşi açıldığı aktarıldı.

ALİYEV DUYURMUŞTU 

Aliyev resmi Twitter sayfasından yaptığı açıklamada, Laçın şehrinin Azerbaycan ordusunun kontrolü altına geçtiğini duyurdu:

“Bugün, 26 Ağustos’ta biz Azerbaycanlılar Laçın şehrine döndük. Azerbaycan ordusu Laçın şehrine yerleşti. Zabuh ve Sus köyleri kontrol altına alındı. Tüm Laçinlileri ve Azerbaycan halkını bu vesileyle tebrik ediyorum. Yaşasın Laçın! Yaşasın Azerbaycan!”

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...