Tgrt Haber

Fabrikada 35 binden fazla pil patladı, yangın çıktı: Ölü ve yaralılar var

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
24 Haziran 2024 10:19 - Güncelleme : 24 Haziran 2024 13:08

Güney Kore'nin Hwaseong şehrindeki pil fabrikasında yangın meydana geldi. Olayda 22 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.

Güney Kore​'nin Hwaseong şehrindeki lityum pil fabrikasında sabah saatlerinde, sebebi henüz bilinmeyen bir nedenle yangın​ çıktı. İlk belirlemelere göre, ''1 işçi​ hayatını kaybetti, 3 işçi yaralandı, 19 işçiden ise haber alınamıyor.'' açıklamasında bulunuldu. Son olarak 22 işçinin hayatını kaybettiği açıklandı. 

Fabrikada 35 binden fazla pil patladı, yangın çıktı: Ölü ve yaralılar var - 1. Resim

Hwaseong itfaiyesinden yapılan açıklamada, yangının fabrikadaki 35 binden fazla pilin yol açtığı patlamalar nedeniyle kısa sürede büyüdüğü belirtildi.

Fabrikada 35 binden fazla pil patladı, yangın çıktı: Ölü ve yaralılar var - 1. Resim

Bölgeye sevk edilen 50 itfaiye aracı ve 150 personel ile alevlere müdahale edildiği kaydedilirken, devam eden patlamaların söndürme çalışmalarını zorlaştırdığı aktarıldı.

YANGIN 5 SAATİN ARDINDAN SÖNDÜRÜLDÜ

Yangının yaklaşık 5 saatlik çabanın ardından söndürülmesiyle facianın bilançosu netleşmeye başladı. Hwaseong itfaiyesinden yapılan açıklamada, küle dönen fabrikada şimdiye kadar 22 kişinin cansız bedenine ulaşıldığı bildirildi. En az 4 kişinin yaralandığı açıklanırken kayıp olarak kayıtlara geçen 1 kişiyi arama çalışmalarının sürdüğü ifade edildi.

Fabrikada 35 binden fazla pil patladı, yangın çıktı: Ölü ve yaralılar var - 3. Resim

Patlama riski nedeniyle arama çalışmalarının güçlükle sürdürüldüğü belirtildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...