Tgrt Haber

Filistin yönetiminden Netanyahu'ya tepki: Sözleri dünyaya karşı bir aldatmaca

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Anadolu Ajansı
12 Şubat 2024 15:00 - Güncelleme : 12 Şubat 2024 15:31
israil,filistin,gazze,binyamin netanyahu

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Refah'a 'siviller için güvenli geçiş' sağlayacağı yönündeki açıklamalarına Filistin yönetiminden 'dünyaya karşı aldatmaca' tepkisi geldi. 

İsrail'in yüz binlerce Filistinlinin sığındığı Refah'a saldırısından önce Başbakan Netanyahu'nun ifade ettiği 'siviller için güvenli geçiş' sağlanacağı yönündeki açıklamalara Filistin Devlet Başkanlığı Sözcüsü Nebil Ebu Rudeyne'den sert tepki geldi.

Filistin resmi ajansı WAFA'da yer alan habere göre, Ebu Rudeyne, "Amerikan yönetimi İsrail politikasının rehinesi olarak kalmamalı. Bölge artık bir yol ayrımında. Filistin halkına karşı açılan bu savaşın devam etmesi, savaşın bölgeye yayılmasına neden olacak." ifadelerini kullandı.

Filistin yönetiminden Netanyahu'ya tepki: Sözleri dünyaya karşı bir aldatmaca - 1. Resim

''ABD, İSRAİL'İ DURDURMALI''

İsrail'in Filistin halkına karşı saldırıları ve katliamlarının hemen durdurulması gerektiğini vurgulayan Ebu Rudeyne, uluslararası toplum ile ABD'nin çok geç olmadan İsrail'i durdurmak için harekete geçmesi gerektiğini belirtti.

"İsrail Başbakanı'nın siviller için güvenli geçiş sağlanacağı yönündeki konuşması tamamen saçmalık ve dünyaya karşı bir aldatmaca. Çünkü artık Gazze Şeridi'nde güvenli bir yer yok." diyen Ebu Rudeyne, Gazze halkının sürgün edilmesinin kabul edilemez olduğunu ve buna izin vermeyeceklerini vurguladı.

Filistin yönetiminden Netanyahu'ya tepki: Sözleri dünyaya karşı bir aldatmaca - 2. Resim

NETANYAHU'NUN 'GÜVENLİ GEÇİŞ' İDDİASI

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, dün Amerikan ABC News'e yaptığı açıklamada, Refah kentine yönelik olası kara saldırısı öncesi kente sığınan yüz binlerce Filistinliye "güvenli geçiş" sağlanacağını savunmuştu.

Gazze'ye saldırı ve işgalinde bugüne kadar on binlerce Filistinliyi öldüren İsrail, bölgenin kuzey ve orta kesimlerindeki nüfusun büyük bir bölümünü güneyde Mısır sınırında yer alan Refah kentine yığılmaya zorladı. İsrail, saldırılar boyunca kuzeydekiler için "güvenli bölge" ilan ettiği güney bölgesini şimdi aynı şekilde karadan işgal etmek ve nüfusu buradan zorla çıkarmak istiyor.

Öte yandan Refah'ta 1 milyon 400 bin civarında sivilin sıkıştığı tahmin ediliyor. Uluslararası toplum, İsrail'i Refah'a yönelik kapsamlı bir saldırının yeni ve büyük bir trajediye neden olacağı konusunda uyarıyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...