Tgrt Haber

Filistin'in sembol ismi Mervan Bergusi öldü mü? Hayatıyla ilgili ciddi endişeler var

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Anadolu Ajansı
18 Şubat 2024 15:46 - Güncelleme : 18 Şubat 2024 16:01
Filistin'in sembol ismi Mervan Bergusi öldü mü? Hayatıyla ilgili ciddi endişeler var
filistin,israil

İsrail ve Hamas'ın olası esir takası anlaşmasında başta gelen, Filistin'in sembol isimlerinden tutuklu Mervan Bergusi'nin hayatından şüphe edilmeye başlandı. 

İsrail hapishanelerinde 2002 yılından beri hapsedilen Fetih Hareketi Merkez Konsey Üyesi Mervan el-Bergusi’nin sürekli olarak hücrede tutulması yaşayıp yaşamadığına dair şüpheler doğurdu. Filistin Kurtuluş Örgütü'ne bağlı Esirler ve Serbest Bırakılanlar Heyeti, Bergusi'nin hayatından şüphe duyduklarını açıkladı.

Heyetin Başkanı Kaddura Faris, yaptığı yazılı açıklamada, "Bergusi'nin sürekli hücre hapsine konulması, hayatıyla ilgili ciddi endişeleri beraberinde getiriyor." ifadesini kullandı. Avukatların Bergusi'yle görüşmesinin engellediğini belirten Faris, İsrail medyasında da sürekli Bergusi aleyhinde yayınlarla kara propaganda yapıldığını kaydetti.

Filistin'in sembol ismi Mervan Bergusi öldü mü? Hayatıyla ilgili ciddi endişeler var - 1. Resim

SAVAŞLA BERABER TUTUKLULARA ZULÜM ARTTI

İsrail Hapishaneler İdaresi'nin Bergusi'yi Rimonim Hapishanesi'ndeki hücre hapsinden, Ramle Hapishanesi'ndeki hücre hapsine naklettiğini aktaran Faris, Gazze savaşının başladığı 7 Ekim'den sonra Bergusi dahil tüm Filistinli tutuklukların hedef alındığını belirtti.

Faris, uluslararası kurumlara ve ilgili yerel makamlara, "sorumluluklarını yerine getirme ve cezaevlerini ziyaret çalışmalarını hızlandırma ve mahkumlara yönelik ihlalleri durdurma" çağrısında bulundu.

Filistin'in sembol ismi Mervan Bergusi öldü mü? Hayatıyla ilgili ciddi endişeler var - 2. Resim

FİLİSTİN'İN SEMBOL İSMİ MERVAN BERGUSİ KİM?

Filistin'deki kamuoyu araştırmalarında, 64 yaşındaki Mervan Bergusi, Fetih liderleri arasında Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'tan sonraki isim olarak öne çıkıyor. 

Mervan Bergusi, 1987'de yaşanan ilk İntifada'nın önemli aktörlerinden biri olarak kabul ediliyor. Aynı zamanda 2000 yılındaki İkinci İntifada da önemli rol oynayan Bergusi, 2002'den bu yana İsrail'de tutuklu bulunuyor.

İsrail, Fetih Merkez Konsey üyesi olan Bergusi hakkında 5 kez müebbet ve 40 yıl hapis cezası vermişti.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...