Tgrt Haber

First Lady Jill Biden’dan Ukrayna’ya sürpriz ziyaret

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: TGRT Haber
08 May 2022 17:16 - Güncelleme : 08 May 2022 17:28

ABD Başkanı Joe Biden’ın eşi Jill Biden Ukrayna’nın güneybatı köşesindeki bir şehir olan Uzhhorod kentini ziyaret etti. Anneler Günü’nde gerçekleşen ziyaretin sürpriz olduğu ifade edilirken Jill Biden, Ukrayna Devlet Zelenski’nin eşi Olena Zelenski ile ikili görüşme gerçekleştirdi.

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş sürerken ABD’den sürpriz bir ziyaret gerçekleştirildi. ABD Başkanı Joe Biden’ın eşi first lady Jill Biden, ‘Anneler Günü’nde Ukrayna’ya gitti. Ülkenin güneybatı köşesindeki küçük bir şehir olan Uzhhorod’a yapılan sürpriz ziyaretin görüntüleri ortaya çıkarken Jill Biden, Ukraynalı first lady Olena Zelenski ile buluştu. 

FIRST LADYLER BULUŞTU

Biden, Ukraynalı first lady Zelenski’ye “Anneler Günü’nde gelmek istedim” ifadelerini kullanırken geçici barınma yeri olan okuldaki bir masaya oturdu. “ABD halkı Ukrayna halkının yanındadır” diyen Biden’ın ziyareti gündem oldu. Zelenski ise bu ziyaretin önemi ve cesaretine dikkat çekerken, “Öncelikle, çok cesur bir davranış için size teşekkür etmek istiyorum. Çünkü her gün askeri harekatlar yapılırken, hava sirenlerinin her gün, hatta bugün bile çaldığı bir savaş sırasında ABD'nin first lady'sinin buraya gelmesinin ne anlama geldiğini anlıyoruz. Ancak Anneler Günü'nün bizim için çok sembolik bir gün olduğunu belirtmek isteriz çünkü böylesine önemli bir günde sevginizi ve desteğinizi de hissediyoruz” ifadelerini kullandı.

BULUŞMANIN YERİ DİKKAT ÇEKTİ

İki first lady yaklaşık bir saat süren ve savaştan önce bir okul olan bir yerde yapılan kapalı bir ikili görüşme gerçekleştirdi. Bina, Ukrayna hükümeti ile BM göç ajansı olan Uluslararası Göç Örgütü arasındaki bir işbirliği olan bir sığınağa dönüştürüldü. 

First Lady Jill Biden’dan Ukrayna’ya sürpriz ziyaret

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...