Tgrt Haber

Fırtına sonrası koca şehir çöplüğe döndü... Salgın riski başladı!

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: Anadolu Ajansı
12 Kasım 2023 07:52 - Güncelleme : 12 Kasım 2023 08:09
Fırtına sonrası koca şehir çöplüğe döndü... Salgın riski başladı!
kasırga,Meksica

Meksika'nın Acapulco kenti, Otis Kasırgası'nın ardından çöp yığınına döndü. Ortaya çıkan hijyen sorunu salgın hastalık riskini beraberinde getirdi.

Meksika'nın güneyinde yer lan dünyaca ünlü sahil kenti Acapulco'yu 25 Ekim'de bölgeyi vruan ve şehirde büyük yıkıma yol açan Otis Kasırgası'nın ardından şyu sıralar çöp yığınılarıyla boğuşuyar.

ASKERLER DEVREDE

Kasırganın kenti terk etmesinden sonra cadde ve sokaklar; mobilyalar, ev eşyaları ve atık torbalarıyla dolarken, bölge sakinleri kötü kokunun yanı sıra salgın hastalık riskiyle de mücadele ediyor.

Hükümetten yapılan açıklamada, Acapulco'nun temizlenmesine yardım sağlanması için binlerce askerin görevlendirildiği bildirildi.

Salgın hastalık konusunda endie eden ve yetkililerden yardım isteyen bölge halkı, çöplerin ve atık eşyaların bir an önce temizlenmesini talep etti.

Meksika'nın Acapulco kenti, Otis Kasırgası'nın ardından çöp yığınına döndü.

50'DEN FAZLA İNSAN ÖLMÜŞTÜ

Bolivya'da yaklaşık 900 bin kişinin etkilendiği Otis Kasırgası'nda, 50'den fazla kişi hayatını kaybetmiş, kentte aynı zamanda büyük maddi hasar meydana gelmişti.

Devlet Başkanı Andres Manuel Lopez Obrador, hastalıkların önüne geçilmesi için şehrin dezenfekte edeceğini ve çöplerin kısa zamanda ortadan kaldırılacağı sözünü vermişti. Ancak şu ana dek beklenen etkinliğin sağlanamaması hükümete yönelik tepkilerin dozunu artırdı.

26 Ekim'de 5. kategoriye yükseldiği ve "yıkıcı olabileceği" uyarıları yapılan Otis Kasırgası, Meksika'nın turistik kenti Acapulco'da görülmemiş bir doğal felakete yol açmıştı.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...