Tgrt Haber

Fransa’da cumhurbaşkanı adayı Le Pen nefret söylemlerini arttırdı: Başörtüsü sokakta yasaklanmalı

15 Nisan 2022 18:06 - Güncelleme : 16 Nisan 2022 00:08
Fransa’da cumhurbaşkanı adayı Le Pen nefret söylemlerini arttırdı: Başörtüsü sokakta yasaklanmalı

Fransa’da cumhurbaşkanlığı seçiminde ikinci tura kalan aşırı sağcı Marine Le Pen, nefret kokan sözlerine yenisini ekledi. Daha önce başörtüsü ile ilgili skandal ifadeler kullanan Le Pen, başörtüsünün sokakta yasaklanması gerektiğini ifade ederek yasa tasarılarının hazır olduğunu ifade etti.

Fransa’da cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ilk turda adaylar yüzde elli olan salt çoğunluğu elde edemedi. Oyların yüzde 27,2’ünü alan Fransa Cumhurbaşkanı Macron ile oyların yüzde 23,9’unu alan aşırı sağcı Marine Le Pen tekrar yarışacak.

“BAŞÖRTÜSÜ SOKAKTA YASAKLANMALI”

İslam karşıtı ve ırkçı söylemleri ile bilinen Le Pen, katıldığı bir Fransız televizyonunda yine skandal ifadeler kullandı. Le Pen, “Başörtüsü İslamcıların dayatmasıdır. Başörtüsünü üniforma gibi kullanıyorlar. Fransa'da tüm kadınlar özgür yaşamalı. Başörtüsünün sokakta yasaklanması elzemdir. Totaliter İslamcı ideolojiye savaş açacağım. Bu konuda yasa tasarımız zaten hazırdı, okuyabilirsiniz" dedi.

YASADA KIYAFETİ TARİF EDECEĞİNİ SÖYLEDİ

Televizyon programcısının sakal ve erkeklere yönelik ‘yasaklama’ sorularına ise bu iddiaların gerçeği yansıtmadığını dile getirdi. Ancak “İslamcı üniformayı yasaklayacağım” diyen Le Pen, bu üniforma biçiminin yasada tarif edileceğini açıkladı.

“MEZURAYLA MI ÖLÇECEKSİNİZ”

Le Pen'in açıklamalarını şaşkınlıkla karşılayan sunucu ise, "Mezurayla kılık kıyafet mi ölçeceksiniz?" ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Gundi15 Nisan 2022 20:36

Bu firansanin başına hep abidik gubidik canlılar geçiyor.

Murat BOZFIRAT 15 Nisan 2022 20:19

Allah'ın laneti üzerinize olsun.

Sonraki Haber Yükleniyor...