Tgrt Haber

Fransa'da enerji krizi: Kapılar kapatılacak, ışıklar söndürülecek

25 Temmuz 2022 13:29 - Güncelleme : 25 Temmuz 2022 14:36
Fransa'da enerji krizi: Kapılar kapatılacak, ışıklar söndürülecek
Fransa,enerji

Rusya-Ukrayna savaşından sonra Avrupa'da baş gösteren enerji krizine karşı Fransa tasarruf uygulaması başlattı. Krize karşı alınan önlemleri açıklayan Ekolojik Dönüşüm Bakanı Agnes Pannier-Runacher; klima kullanan dükkanların kapılarını kapalı tutacağını, gece saatlerinde belirli bölgeler haricinde ışıklandırmanın yasaklanacağını duyurdu.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali, Avrupa'da enerji krizini tetikledi. İşgalden bu yana Avrupa'daki enerji maliyetleri hızla artarken, Fransa krize karşı bir dizi tedbirleri uygulamaya soktu. Ülkede enerji tasarrufu kapsamında klima çalıştıran dükkanların kapılarını açık tutmasının yasaklanacağı bildirildi.

KURALA UYMAYANLARA CEZA KESİLECEK

Fransız basınındaki haberlere göre, Ekolojik Dönüşüm Bakanı Agnes Pannier-Runacher, gelecek günlerde enerji tasarrufuna dair 2 kararname yayımlayacaklarını belirtti. Runacher, klima çalıştıran dükkanlara kapılarını kapalı tutması zorunluluğu getirileceğini, kurala uymayanlara 750 avro ceza kesileceğini kaydetti.

Tüm ülkede gece ışıklandırmalarına 01.00-06.00 saatlerinde yasak getirileceğini aktaran Runacher, bu yasağa uymamanın cezasının da 1500 avro olacağı bilgisini paylaştı.

​​​​​​​Halihazırda, nüfusu 800 binin altındaki bölgelerde, havalimanları ve terminaller hariç, gece saatlerinde ışıklandırma yasağı uygulanıyor.

Fransa'da son zamanlardaki aşırı sıcak hava dalgası, klimalara yönelik talebi artırmış durumda.

AB'DEN ÜYE ÜLKELERE DAYANIŞMA ÇAĞRISI

AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Alman haber Ajansı DPA'ya, Rusya'dan doğal gaz akışının kesintiye uğraması ihtimaline karşı hazırladıkları plana ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bir kriz durumunda Rus gazına bağımlı olmayan ülkelerin de gaz akışı düşecek ülkelere yardım etmesinin önemine işaret eden von der Leyen, doğal gaz konusunda üye ülkelerin dayanışma göstermesinin önemine dikkati çekti.

Von der Leyen, AB iç pazarında olası bir doğal gaz arz kesintisinin Rus gazı almayan üye ülkeleri de etkileyeceğini anlattı.

Üye ülke ekonomilerinin birbirine güçlü biçimde bağlı olduğunu vurgulayan von der Leyen, Almanya gibi bir ülkede yaşanacak gaz krizinin diğer ülkeleri de olumsuz etkileyeceğini söyledi.

Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...