Tgrt Haber

Fransa'da olaylar dur durak bilmiyor! Yangınlardan sonra yağma da başladı

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: TGRT Haber
01 Temmuz 2023 11:53 - Güncelleme : 01 Temmuz 2023 12:50
Fransa

Fransa'da Arap asıllı bir gencin polis tarafından öldürülmesinin ardından başlayan protestolar ülkenin dört bir yanına yayıldı. On binlerce protestocu polisle çatışırken 1000'den fazla kişi gözaltına alındı. Kriz masasını toplayan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ise çareyi daha fazla polisi sahaya sürmekte buldu. 

Fransa'da 17 yaşındaki Nael M. adlı Arap asıllı ehliyetsiz sürücünün 27 Haziran'da polisin açtığı ateş sonucu hayatını kaybetmesinin yankıları sürüyor. Cinayetin işlendiği Nanterre (Nantır) banliyösünde başlayan protestolar başkent Paris, Marsilya, Lyon, Lille (Lil) ve Touluse (Tulus) şehirlerine sıçradı. On binlerce protestocu sokaklarda polisle çatıştı.

Fransa'da olaylar dur durak bilmiyor! Yangınlardan sonra yağma da başladı

Kamu binalarını ve araçları ateşe verdi. Dükkanları yağmaladı. Protestocular Paris 2024 Olimpiyatları'nda yüzme yarışlarına ev sahipliği yapacak olimpik havuzu kundakladı. Güvenlik güçleri protestoculara biber gazıyla müdahale etti. TGRT Haber’de İhlas Haber Ajansı muhabiri Tansu Sarıtaylı son durumu paylaştı. 

12-13 YAŞINDAKİ ÇOCUKLAR GÖZALTINDA 

Başkent Paris’in üç bölgesinde gençlerin gece dışarıya çıkma yasağı olduğuna dikkat çeken Sarıtaylı, “1000’e yakın kişi gözaltına alındı. Polis bazı yerlere zırhlı araçlarla girdi. Tutuklamalar var, 453 kamu binasına saldırıldı, bu kişiler gözaltına alındı. 12 ila 13 yaşında gözaltına alınan çocuklar var. Yağmalamalar başladı, marka telefonların, kıyafetlerin olduğu yerleri yağmaladılar, özellikle marketlere giriyorlar. Olaylar öldürülen gencin dışına çıktı. Toplu taşıma araçları saat akşam 9’dan sonra çalışmıyor. Henüz olağanüstü hal ilanı yok anacak yarınki yapılması planlanan protestolar yapılmayacak. Kimse bu olaylardan memnun değil. Belçika’ya sıçrayabilir. Belçika’ya sıçradığı bilgileri geldi. 45 bin polis sokaklarda” dedi.  

OLAYLAR AVRUPA'YA SIÇRAYABİLİR 

Akademisyen Prof. Dr. Esat Arslan, şunları söyledi: “Macron’un kanun hükmündeki kararnameyle ülkeyi yönetmek istemesi ve Macron’un İslamofobiyi yükselmesi tepkilere neden oluyor. Fransa’ya yerleşen Müslümanlarda açıkça Fransızlara karşı bir nefreti görüyoruz. 3. dünyacı olarak Müslümanlar ve bizi de küçümsüyorlar. Olaylar bütün Avrupa’ya yayılabilir” dedi. 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...