Tgrt Haber

Son dakika: Fransa’daki cumhurbaşkanlığı seçimleri ikinci tura kaldı

10 Nisan 2022 21:02 - Güncelleme : 10 Nisan 2022 21:39
Son dakika: Fransa’daki cumhurbaşkanlığı seçimleri ikinci tura kaldı

Son dakika haberi: Fransa'da cumhurbaşkanı seçiminin ilk turu sandık çıkış anketlerine göre, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve aşırı sağcı Marine Le Pen ikinci tura kaldı. Macron yüzde 28.6 Marine Le Pen ise yüzde 23,9 oy oranı aldı. İkinci tur seçimleri ise 24 Nisan'da yapılacak.

Fransa sabah saatlerinde cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turu için sandık başına gitti. 48.5 milyon seçmenin oy kullanma hakkı bulunduğu seçimde 4'ü kadın olmak üzere toplam 12 aday yarıştı. 

12 ADAY YARIŞTI

Mevcut Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve aşırı sağcı Ulusal Birlik Partisi’nin (RN) lideri Marine Le Pen’in yanı sıra Boyun Eğmeyen Fransa Hareketi'nin (LFİ) lideri Jean Luc Melenchon, aşırı sağcı ve nefret söylemleriyle gündemde olan Yeniden Fetih (Reconquete) Partisi lideri Eric Zemmour, Yeşiller Partisi’nin (EELV) Başkanı ve 2009’dan bu yana Avrupa Parlamentosu’nda (AP) milletvekili olan Yannick Jadot, merkez sağ Cumhuriyetçiler Partisi’nden (LR) Paris'in de içinde bulunduğu İle-de-France bölgesinin Başkanı Valerie Pecresse, merkez sol Sosyalist Partisi’nden (PS) Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo, Komünist Partisi’nin (PCF) Genel Sekreteri Fabien Roussel, Yeni Antikapitalist Partisi (NPA) Sözcüsü Philippe Poutou, Resistance Partisi lideri Jean Lassalle ve İşçi Mücadelesi (Lutte Ouvriere) Partisi'nden Nathalie Arthaud aday olurken, Milletvekili Nicolas Dupont-Aıgnan da 3. kez adaylığını açıkladı.

MACRON İLE LE PEN İKİNCİ TURA KALDI

Fransa'da cumhurbaşkanı seçiminin ilk turu sandık çıkış anketlerine göre, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve aşırı sağcı Marine Le Pen ikinci tura kaldı. Macron yüzde 28.6 Marine Le Pen ise yüzde 23,9 oy oranı aldı.

SEÇİME KATILIM YÜZDE 65

Yaklaşık 48,7 milyon kayıtlı seçmenin bulunduğu ülkede, yerel saatle 17.00 itibariyle seçime katılım oranı yüzde 65 oldu. Son seçimlerdeki katılım oranı yüzde 69,42 olarak kayıtlara geçmişti.

2.TUR SEÇİMLER 24 NİSAN'DA

 Fransa’da 2.tur seçimleri 24 Nisan'da yapılacak. Macron ve Le Pen kozlarını bir kez daha paylaşacak. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...