Tgrt Haber

Fransa’daki eylemler İsviçre’ye sıçradı: 7 gözaltı

Editör: Murat Makas / Kaynak: İHA
02 Temmuz 2023 21:05 - Güncelleme : 02 Temmuz 2023 21:07
Fransa’daki eylemler İsviçre’ye sıçradı: 7 gözaltı
İsviçre,Fransa

27 Haziran'da hayatını kaybeden Nahel M.’nin ardından Fransa'da başlayan şiddet olayları İsviçre'de devam etti. Eylemlere 7 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Fransa’da polisin açtığı ateş sonucu 27 Haziran'da hayatını kaybeden Nahel M.’nin ardından patlak veren şiddet olayları Avrupa’yı adeta esir aldı. Olaylar İsviçre’ye sıçradı.

ÇOK SAYIDA GÖZALTI

Dün sosyal medya üzerinden yapılan çağrı sonrası Lozan kentinde yaklaşık 100 kişi toplanarak, polis şiddetini protesto etti. Polis tarafından yapılan açıklamada, gruptan bazı kişilerin polislere kaldırım taşları ve molotof kokteyli attığı ve çok sayıda mağazaya zarar verdiği aktarılarak, altısı Portekiz, Bosna Hersek, Sırbistan, Gürcistan, İsviçre ve Somali uyruklu olan yaşları 15 ile 17 arasında değişen 7 kişinin gözaltına alındığı ifade edildi.

Bir polis sözcüsü, "Gördüklerimizden açıkça anlaşıldığı üzere bu gençler gece boyunca Fransa'daki durumdan ilham almışlar" dedi.

Fransa’daki eylemler İsviçre’ye sıçradı: 7 gözaltı

Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...