Tgrt Haber

Son dakika! Fransa'daki olayları durduramayan Macron çözümü daha fazla poliste buldu

30 Haziran 2023 17:13 - Güncelleme : 30 Haziran 2023 17:20
Son dakika! Fransa'daki olayları durduramayan Macron çözümü daha fazla poliste buldu
fransa,protesto,emmanuel macron

Son dakika... Fransa'da 17 yaşındaki bir çocuğun polis tarafından öldürülmesinin ardından başlayan protestolar çatışmalara dönüştü. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, protestoları durdurmak için daha fazla polisi sahaya süreceklerini açıkladı.

Fransa'nın başkenti Paris'teki Nanterre banliyösünde 17 yaşındaki Nael M.'nin polis tarafından öldürülmesinin ardından başlayan protestolar ülke geneline yayıldı. Dünyaca ünlü mağazaları yağmalayan, meclisi ve ATM'leri ateşe veren göstericilerden 875'i gözaltına alınırken, tırmanan gerilime ilişkin değerlendirmelerde bulunan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, "Protestoları kontrol altına almak için daha fazla polisi sokağa indireceğiz" ifadelerini kullandı.

Gencin öldürülmesinin suistimal edilmesinin kabul edilemez olduğunu belirten Macron, reşit olmayanların ailelerine seslenerek "Çocuklarınızı sokaklardan çekin" dedi.

PROTESTOLAR SONRASI OHAL SİNYALİ

Olaylar nedeniyle adım adım ülke OHAL'e doğru gidiyor. Son olarak ülke genelinde saat 21.00'dan itibaren otobüs ve tramvayların çalışamaması kararı alındı. 

Fransa Başbakanı Elisabeth Borne, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'la birlikte bugün yapacakları toplantıda tüm ihtimallerin masada olacağını aktarmıştı. Borne, gece olaylarda görevli güvenlik güçlerine ek imkanlar verildiğini anımsatarak, Macron'la bu gece için alınabilecek ek önlemleri, yasal olanakları ve olaylara nasıl müdahale edileceğini görüşeceklerini ifade etmişti.

Son dakika! Fransa'daki olayları durduramayan Macron çözümü daha fazla poliste buldu

NE OLMUŞTU?

Polis, 27 Haziran'da Nanterre kentinde içinde 3 kişinin bulunduğu ve "dur" ihtarına uymayan bir araca ateş açmış, 17 yaşındaki sürücüyü öldürmüştü.

Son dakika! Fransa'daki olayları durduramayan Macron çözümü daha fazla poliste buldu

Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, Nael'in ölümüne tepki gösterenler, ülke genelinde farklı kentlerde sokağa çıkarak polisle çatışmıştı. Şimdiye kadar 800'den fazla kişinin gözaltına alındığı olaylarda yüzlerce araç ve kamu binası kundaklandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...