Tgrt Haber

Fransa'dan 24 yıl sonra Almanya'ya ziyaret: Macron ve Steinmeier'den langırtlı diplomasi

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Tgrthaber.com.tr
27 May 2024 10:57 - Güncelleme : 27 May 2024 11:30

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, 24 yılın ardından Almanya'ya giden ilk Fransız Cumhurbaşkanı oldu. Macron ile Almanya Cumhurbaşkanı Frans Walter Steinmeier'in langırt oynadığı anlar sosyal medyada viral haline geldi.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanel Macron, 3 günlük resmi ziyaret için Berlin'e gitti. 24 yılın ardından ilk kez bir Fransız Cumhurbaşkanının gerçekleştirdiği ziyarete langırt anları damga vurdu. 

Berlin'de Alman mevkidaşı Frank-Walter Steinmeier ile bir araya gelen Macron, langırt oynadıkları anları kişisel sosyal medya hesabı X'ten yayımladı. 

X platformunda yaptığı paylaşımda Macron, langırt oyununda Steinmeier ile 1-1 beraber kaldığını belirterek, "Bu seferlik... Almanya'nın muhteşem bir şekilde organize edeceği Euro 2024'ü dört gözle bekliyoruz" ifadelerini kullandı. 

Fransa'dan 24 yıl sonra Almanya'ya ziyaret: Macron ve Steinmeier'den langırtlı diplomasi - 1. Resim

Öte yandan Macron ve Steinmeier, ikili ilişkilerin yanı sıra bölgesel ve küresel gelişmeleri ele aldı.

''İLİŞKİLERİ GÜÇLENDİRMEMİZ GEREKİYOR''

Ziyaret aynı zamanda AB'nin politikalarına yön veren Alman-Fransız ilişkilerinin durumu için bir yol belirleyici olacak. Alman Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier tarafından karşılanan Macron dün gazetecilere, Ukrayna'daki Rus işgaline atıfta bulunarak, "Bu devlet ziyareti Avrupa için çok önemli bir anda gerçekleşiyor... Avrupa olarak emperyalist arzuların karşısında durmamız gerekiyor... bu Fransız-Alman ilişkilerini güçlendirmemiz gerektiğini gösteriyor" dedi.

Steinmeier, iki ülkenin birlikte çalışması halinde Ukrayna savaşı, Gazze savaşı ve ABD'de gerçekleşecek başkanlık seçimi gibi Avrupa'nın karşı karşıya kaldığı jeopolitik sorunların üstesinden gelinebileceğini söyledi.

Kaynak: Tgrthaber.com.tr
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...