Tgrt Haber

Fransa'dan uçuş yasağı! Dünyada bir ilk...Kısa mesafeler 3 yıl boyunca yapılamayacak

Editör: Şule Altınel / Kaynak: Anadolu Ajansı
24 May 2023 09:58 - Güncelleme : 24 May 2023 10:06
Fransa'dan uçuş yasağı! Dünyada bir ilk...Kısa mesafeler 3 yıl boyunca yapılamayacak
Fransa,uçuş yasağı

Fransa'da 2,5 saatin altındaki iç uçuş seferlerine yasak getirildi. Sera gazı salınımını azaltmak için getirilen yasak 3 yıl sürecek.

Fransa, hava yollarında bu zamana kadar görülmemiş bir karara imza attı. 2,5 saatin altındaki iç uçuş seferlerine yasak getirdi. Anadolu Ajansı'na göre; Kendi şehirleri arasında eğer tren ulaşımı varsa bunun tercih edilmesini desteklemek için yasak getiren Fransa ayrıca, sera gazı salınımını azaltma politikası için temel adım oluşturmayı planlıyor.

Resmi Gazete'de yayınlanan karara göre, 2,5 saatin altındaki yasaklanan iç uçuş seferleri, ülkede trenle alternatifi bulunan şehirlerde yasaklandı.

3 YIL GEÇERLİ OLACAK

Söz konusu yasak 3 yıl boyunca geçerli olacak. Ulaştırmadan Sorumlu Bakan Clement Beaune, yaptığı yazılı açıklamada, yasak söz konusu kararla Nantes, Bordo, Lyon ve Paris-Orly arasındaki uçuş seferlerinde uygulanacak.

SERA GAZI SALIMINI AZALTMA POLİTİKASI

Beaune, bu kararın sera gazı salımını azaltma politikası için temel adım oluşturduğuna değindi. Fransız Bakan, bu adımın dünyada bir ilk olduğunu ifade ederek, bunun, hükümetin, daha az sera gazı salan ulaşım türlerine teşvik etme politikasıyla örtüştüğünü vurguladı.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...