Tgrt Haber

Macron, Rusya’ya sattıkları silahları savundu: Hukuka uygun

15 Mart 2022 20:30 - Güncelleme : 15 Mart 2022 20:36
Macron, Rusya’ya sattıkları silahları savundu: Hukuka uygun

Rusya’nın Ukrayna topraklarına yönelik başlattığı işgal sonrası gündeme gelen Fransa’nın Moskova yönetimine sattığı silahlar ile ilgili Fransa Cumhurbaşkanı Macron’dan açıklama geldi. Fransa’nın Rusya’ya 2020’ye kadar teslim ettiği silah ve savaş uçağı satış sözleşmelerinin uluslararası hukuka uygun olduğunu ifade eden Macron’a tepki gösterildi.

Disclose internet sitesinde yer alan gizli ve resmi belgelerle Fransa, 2015-2020 döneminde Rus ordusunu son teknoloji askeri teçhizatlarla donatmış, böylece Rus kara ve hava kuvvetleri modernize etti. Rusya'ya satılan ekipmanlar arasında 1000'den fazla Rus tankını donatmayı amaçlayan termal kameralar, Rus Hava Kuvvetlerine ait savaş uçakları ve helikopterleri için navigasyon sistemleri yer alıyor. Bu ekipmanları, Fransız devletinin en önemli ortağı olduğu Thales ve Safran şirketleri sattı.

UKRAYNA SAVAŞINDA KULLANILDI MI?

Fransa'nın Rusya'ya 2020'ye kadar silah ve savaş uçağı sattığı, teslim ettiği ve bunların Ukrayna'daki savaşta kullanıldığı ileri sürülmüştü.

MACRON’DAN SİLAH SATIŞINA SAVUNMA

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, ülkesinin Rusya'ya 2020'ye kadar teslim ettiği silah ve savaş uçağı satış sözleşmelerine ilişkin Disclose internet sitesinin haberinin doğruluğunu teyit ederek, bunun uluslararası hukuka ve Fransa'nın taahhütlerine uygun olduğunu savundu. Macron, "Fransa, 2014'te alması gereken kararları aldı. Bu kararları ben almasam da savunuyorum." dedi.

“BAZI SATIŞLARI İPTAL ETTİK”

Rusya ile yapılan bazı silah satış sözleşmelerinin iptal edildiğini ifade eden Macron, Disclose internet sitesinin haberinde silah satış sözleşmelerine ilişkin yer alan bilgilerin Fransa tarafından gizlenmediği, bunun Fransa'nın taahhütlerine uygun olduğunu savundu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...