Tgrt Haber

Fransız basınından çarpıcı iddia: Hamas'ın başındaki ne Deif ne Yahya!

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Le Fifaro, The Times of Israel
29 Aralık 2023 15:35 - Güncelleme : 29 Aralık 2023 15:35
Fransız basınından çarpıcı iddia: Hamas'ın başındaki ne Deif ne Yahya!
israil,hamas,gazze,filistin

Fransız basınından çarpıcı bir iddia ortaya atıldı. Hamas'ın askeri kanadının başındaki ismin Yahya Sinwar ya da Muhammed Deif olmadığı öne sürüldü. İsrail'in Hamas'ın başındaki asıl isim için Deif'in başına koyduğu ödülün 3 katını sunduğu da iddialar arasında yer aldı.

Gazze'ye 84 gündür bombalar yağdıran İsrail'in sivil ölümleri azaltmak için nokta operasyonlarına başlayacağı öne sürülürken Fransız basınından çarpıcı bir iddia ortaya atıldı. Le Figaro gazetesi, Hamas'ın 7 Ekim'de başlattığı Aksa Tufanı operasyonu öncesindeki hazırlıklarını ele aldı. Gazetenin ulaştığı kaynaklar, operasyonun büyük bir gizlilik içinde yürütüldüğünü hatta Hizbullah lideri Nasrullah'a bile saldırıdan sadece birkaç dakika önce haber verildiğini anlattı.

Hamas'ın içinde de operasyonu sadece birkaç üst düzey ismin bildiği belirtilen haberde, asker kanadın lideri Yahya Sinwar'ın planlarını ağır isimlerden bile sakladığı yazıldı. Hamas'ın Lübnan'daki temsilcisi Usame Hamdan'ın da saldırıyı basından öğrendiği iddia edildi. 

Haberde, Hizbullah'ın da İsrail'e benzer bir saldırı planladığı, Hamas'ın önce davranmasından ise memnun olmadıkları öne sürüldü. Hamas'ın ise Hizbullah'tan daha güçlü bir destek bekledikleri fakat bu beklentilerinin karşılık bulmadığı da iddialar arasındaydı. 

ASIL İSİM MUHAMMED SİNWAR

Hamas'ın üyelerine aylar boyunca gizli eğitim verdiği, İsrail'i yanıltmak için de üst düzey komutanlarını değiştirdiğini duyurduğu fakat aynı komutanların göreve devam ettiği belirtildi. Le Figaro'ya konuşan Ürdünlü bir kaynağın Kassam Tugayları için söyledikleri ise 'ifşa' olarak yerini aldı. Kaynak, Kassam Tugayları'nın başındaki ismin Muhammed Deif ya da Yahya Sinwar olmadığını, Sinwar'ın kardeşi Muhammed olduğunu öne sürdü. 

Fransız basınından çarpıcı iddia: Hamas'ın başındaki ne Deif ne Yahya!

Times of Israel gazetesi de Muhammed Sinwar'ın Gazze'nin en çok aranan isimlerinden biri olduğunu, İsrail'in onun için Deif'in başına koyduğu ödülün üç katını sunduğunu yazdı.

Kaynak: Le Fifaro, The Times of Israel
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...