Tgrt Haber

Gazze için Türkiye devreye girdi: İsrail ile temastayız

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Reuters
12 Şubat 2024 16:22 - Güncelleme : 12 Şubat 2024 16:42
gazze,türkiye,israil,filistin

İsrail'in Gazze'ye girişini engellediği gıda yardımları için Türkiye'nin devreye girdiğini Ankara'daki diplomatik kaynaklar duyurdu.

İsrail, Gazze'ye yönelik saldırılarını 129 gündür sürdürürken bir yandan da açlığı silah olarak kullanıyor. Gazze'ye girmek isteyen yardım tırlarını hem ordu hem de fanatik Yahudiler engelliyor. Reuters'a konuşan diplomatik kaynaklar bu sorunun çözümü için Türkiye'nin İsrail ile temasta olduğunu söyledi.

Ankara'daki diplomatik kaynaklar, İsrail'deki bir limana girişi engellenen yardım malzemeleri konusundaki sorunu çözmek için çalışma yürütüldüğünü duyurdu. Kaynaklar, Gazze'ye yardım girişi için Türkiye Dışişleri Bakanlığının İsrailli yetkililerle irtibat hâlinde olduğunu belirtti.

TÜRKİYE'NİN GÖNDERDİĞİ YARDIMLAR LİMANDA KALAKALDI

Birleşmiş Milletler (BM) Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu'nun (UNRWA) dün yaptığı açıklamaya göre, Türkiye'nin gönderdiği 1049 konteynerlik yardım sevkiyatının limana girişi engellendi.

Gazze için Türkiye devreye girdi: İsrail ile temastayız - 1. Resim

Sevkiyatta Gazze'deki 1,1 milyon kişinin bir ay boyunca ihtiyacını karşılamaya yönelik un, nohut, şeker ve yemeklik yağ bulunuyor.

''ÖLÜYORUZ, SESİMİZİ DUYAN YOK!''

Öte yandan İsrail ordusunun 6 katlı evlerini yerle bir etmesinin ardından saldırının nasıl gerçekleştiğini ve savaş şartlarında hayatın zorluklarını anlatan Ehil, Gazze'de yaşananlar karşısında sessiz kalanlara sitem etti. 

İsrail savaş uçaklarının, yaklaşık 1 tonluk patlayıcıyla gerçekleştirdiği saldırıda yaşadıkları 6 katlı binanın bir anda yerle bir olduğunu kaydeden Ehil, binada yaşayan 137 kişinin öldüğünü ya da yaralandığını ifade etti.

Gazze için Türkiye devreye girdi: İsrail ile temastayız - 2. Resim

Saldırıda kendisi gibi ayağından yaralanan oğluyla birlikte El-Ehli Baptist Hastanesinde tedavi gören Ehil, Gazze Şeridi'nde zaten zor olan hayat şartlarının İsrail saldırılarından sonra daha da zorlaştığını vurguladı.

''SUÇUMUZ NE?''

Filistinli Ehil, "Ben sıradan bir vatandaştım, basit bir hayatım vardı, azla idare eder günü kurtarırdık. Evimizden ne istediler. Suçumuz ne?" sözleriyle saldırılara tepki gösterdi.

"Yardım edin, bizi kurtarın" çağrılarının uluslararası toplumda hiçbir karşılığı olmadığını söyleyen Ehil, "Ölüyoruz, sesimizi duyan yok" sözleriyle yaşadıkları hayal kırıklığını ifade etti.

Ehil, "Bizler Gazze'de ölüyoruz, yardım çağrılarımıza da karşılık alamıyoruz. Her gün yüzlerce kişi şehit oluyor. Bu insanların ve çocukların suçu ne?" diye sordu.

Gazze için Türkiye devreye girdi: İsrail ile temastayız - 3. Resim

TÜRKİYE HÜKÜMETİNE VE HALKINA TEŞEKKÜR

Savaşın bitmesini, yıkılan evlerin yeniden imar edilmesini ve çocuklarının sağlığına kavuştuğunu görmeyi dileyen Ehil, ellerinde direnişten başka bir seçenek kalmadığını söyledi.

Ehil, "Direnmekten vazgeçmeyeceğiz. Bütün çocuklarımızı da öldürseler direnmeye devam edeceğiz. Burası bizim vatanımız, onu kimseye bırakamayız." diye konuştu.

Filistinli Ehil, Filistin halkını destekleyen Türkiye hükümetine ve halkına teşekkür etti.

Kaynak: Reuters
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...