Tgrt Haber

Gazze savaşında önemli gelişme: İsrail Hamas liderini öldürdü

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Anadolu Ajansı
11 Mart 2024 15:45 - Güncelleme : 11 Mart 2024 16:04
Gazze, İsrail, Hamas

İsrail, Hamas'ın askeri kanadı Kassam Tugayları liderlerinden Mervan İssa'nın öldürüldüğü iddiasını inceliyor. 

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları ramazanın birinci gününde de devam ederken Gazze'ye hem havadan hem karadan bombalar yağdı. Hava saldırılarının birinde ise Hamas'ın askeri kanadı Kassam Tugayları liderlerinden Mervan İssa'nın öldüğü iddia edildi. İsrail ordusu, bu iddianın peşine düştü ve incelemelere başladı. 

Eğer bu iddia doğrulanırsa Mervan İssa, 5 aydan uzun süredir devam eden savaşta ölen en üst düzey Hamas yetkilisi olacak.

Gazze savaşında önemli gelişme: İsrail Hamas liderini öldürdü - 1. Resim

'NUSAYRAT'A SALDIRIDA ÖLDÜRÜLDÜ' İDDİASI

İsrail Ordu Radyosu, askeri istihbaratın İssa'nın bulunduğunu tespit ettiği Nusayrat mülteci kampının cumartesi günü bombalandığını, ölen 5 kişi arasında Kassam Tugayları'nın 2 numarası olan İssa'nın da yer aldığını öne sürdü.

Mervan İssa, İsrail'in arananlar listesindeki önde gelen isimlerden biriydi.

Gazze savaşında önemli gelişme: İsrail Hamas liderini öldürdü - 2. Resim

GAZZE'DE CAN KAYBI 31 BİNİ AŞTI

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, yaptığı açıklamada, İsrail'in Gazze Şeridi'ne 157 gündür sürdürdüğü saldırılara ilişkin bilgi verdi.

İsrail güçlerinin son 24 saatte Gazze Şeridi'nde 67 Filistinliyi daha öldürdüğünü kaydeden Kudra, Gazze'de hayatını kaybedenlerin sayısının 31 bin 112'ye yükseldiğini aktardı.

Gazze savaşında önemli gelişme: İsrail Hamas liderini öldürdü - 3. Resim

Kudra, son saldırılarda İsrail güçlerinin 106 Filistinliyi daha yaraladığını ve Gazze Şeridi'nde toplam yaralı sayısının da 72 bin 760'a ulaştığını bildirdi.

İsrail ordusunun öldürdüğü Filistinlilerin yüzde 72'sinin kadın ve çocuk olduğunun altını çizen Kudra, açlık ve susuzluktan ölenlerin sayısının da 25 olduğuna dikkati çekti.

Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Kudra, hâlâ enkaz altında ve yol kenarlarında ölülerin bulunduğunu ancak İsrail güçlerinin engellemesi nedeniyle sağlık ekipleri ile sivil savunma görevlilerinin cenazelere ulaşamadığını vurguladı.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...