Tgrt Haber

Gazze'de kanser hastaları ölüme terk edildi: Ne ilaç ne de hastane kaldı

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: Anadolu Ajansı
19 Kasım 2023 16:05 - Güncelleme : 19 Kasım 2023 16:20
Gazze'de kanser hastaları ölüme terk edildi: Ne ilaç ne de hastane kaldı
Gazze,İsrail,hastane,hasta

İsrail ordusunun ablukaya aldığı Gazze'de saldırılar devam ediyor. İsrail ordusunun, Cibaliye Kampı'na düzenlediği saldırılarda çok sayıda bina yıkıldı veya ağır hasar aldı. Sivil yerleşim yerleri ve hastaneler hedef oldu. Gazze Şeridi’nde bulunan kanser hastalarını tedavi edebilecek bir ilaç ya da hastane kalmadı. Gazze'de hastalar ölüme terk edildi. 

7 Ekim'den bu yana sivil-çocuk demeden Gazze Şeridi'ne bombalar yağdıran İsrail ordusunun hedefinde hastaneler de vardı. Sivilleri ve hastaları hiçe sayarak bombalayan İsrail ordusunun savunması ise 'Hamas üyeleri saklanıyor' oldu. 

Türkiye’nin inşa ettirdiği ve Gazze’de kanser hastalarına hizmet veren en büyük hastane olan Türkiye-Filistin Dostluk Hastanesi Müdürü Subhi Şaik, yaşanan son duruma ilşkin önemli açıklamalarda bulundu. 

Kanser hastalarına hizmet veren hastanelerin hizmetleri durdurmak zorunda kalmak zorunda olduğunu belirten Şaik, "Gazze'de kanser hastalarına doğru teşhis konulması mümkün değil. Kanser hastaları ilaç da bulamıyor" dedi. 

"ŞİFA HASTANESİ'NDEKİ BEBEKLERİ GÜNEY'E NAKLETTİK"

Filistin Kızılayı, İsrail'in ablukası ve saldırıları nedeniyle Gazze'de hizmet vermeyi durduran Şifa Hastanesi'ndeki 31 prematüre bebeği Gazze’nin güneyinde başka bir hastaneye nakletmek zorunda kaldıklarını söyledi. 

Filistin Kızılayından yapılan açıklamada, Kızılaya bağlı acil servis ekiplerinin, Dünya Sağlık Örgütü ve Birleşmiş Milletler (BM) İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (OCHA) ile birlikte çalışarak Şifa Hastanesi'ndeki 31 prematüre bebeği tahliye etmeyi başardığı açıkladı. 

Açıklamada, prematüre bebeklerin, Gazze Şeridi’nin en güneyindeki Refah kentinde bulunan Emirlikler Hastanesi’ne yatırılmak üzere Filistin Kızılayına ait ambulanslarla güneye nakledildikleri aktarıldı.

ORTA DOĞU'DA SON DURUM 

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsrail'e kapsamlı saldırı düzenlerken, İsrail ordusu da Gazze Şeridi'ne yoğun hava bombardımanı başlattı.

İsrail’de 7 Ekim’deki saldırılarda 310’dan fazlası asker olmak üzere 1200 İsraillinin öldüğü, 5 bin 132 kişinin yaralandığı duyuruldu.

İsrail ordusuna göre, 7 Ekim’den bu yana 59’u Gazze içerisindeki çatışmalarda 6’sı da Lübnan sınırında olmak üzere 380 İsrail askeri öldürüldü.

İsrail'in aktardığına göre, Kassam Tugayları'nın elinde 239 İsrailli esir bulunuyor.

Gazze’deki hükümete göre, 7 Ekim’den bu yana İsrail saldırılarında Gazze Şeridi’nde en az 5 bini çocuk ve 3 bin 300'ü kadın olmak üzere 12 bin 300 kişi öldürüldü.

İşgal altındaki Batı Şeria ve Kudüs’te de 7 Ekim’den bu yana İsrail güçleri ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 214 Filistinli hayatını kaybetti.

İsrail ordusu, Gazze'de on binlerce yaralı ile sivilin sığındığı onlarca hastaneyi zorla tahliye ettirmek için yerleşkelerini ya da ana binalarını vurdu. İşgal sırasında bazı hastaneleri bastı. Saldırılarda yüzlerce kişi öldü ve yaralandı.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...