Tgrt Haber

Gazze'de yıkım gün yüzüne çıktı: Büyüleyici şehirden geriye acı ve keder kaldı

Editör: Yusuf Özgür Bülbül / Kaynak: Anadolu Ajansı
25 Kasım 2023 10:14 - Güncelleme : 25 Kasım 2023 10:35
gazze,israil,filistin

İsrail ve Hamas arasındaki savaştan geriye acı ve keder kaldı. Çatışmalara verilen arada yıkım gün yüzüne çıktı. Binlerce insan yerinden olurken, yaşam mücadelesi de sürüyor.

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne yönelik havadan, denizden ve karadan düzenlediği saldırılara esir takası arası verildi. Savaşın 50. gününde yerlerinden olan binlerce insanın yaşam mücadelesi de devam ediyor.

ACI VE KEDER KALDI

İsrail saldırılarının ardından Gazze'nin kuzeyindeki Beyt Hanun bölgesi harabeye döndü. Gazze'de dün başlayan ve 4 gün sürecek olan insani aranın ardından İsrail'in bölgede yol açtığı yıkım gün yüzüne çıktı. Filistinliler insani aranın başlamasıyla kentlerine geri dönmeye başladı. Yaşadığı mahalleye geri dönen Filistinli genç kız İnsam ez-Zeyn, yaptığı açıklamada, "Burası büyüleyici güzellikte bir şehirdi. Şu an sadece keder ve acı var, her yer harap olmuş. Güzel şehrimde şimdi acı ve kederden başka bir şey kalmamış. Gördüklerimi kelimelere dökmek çok zor." dedi.

Gazze'de verilen insani arada yıkım da gün yüzüne çıktı.

YARDIM MALZEMELERİ SINIR KAPISINDAN GEÇİYOR

Öte yandan Hamas ile İsrail'in vardığı "çatışmalara insani ara verilmesi mutabakatı" kapsamında insani yardım malzemeleri taşıyan tırlar, Refah Sınır Kapısı'ndan Gazze Şeridi'ne geçmeye devam ediyor.

İsrail ordusunun, çatışmalara insani ara verilen Gazze Şeridi'nde bölgenin güneyinden kuzeyine dönmeye çalışan Filistinlilere ateş açması sonucu 1 kişi öldü, çok sayıda kişi yaralandı. Filistinliler, saldırılara rağmen Gazze şehrinin güneyindeki Ez-Zeytun Mahallesi'ne ulaşmaya çalıştı.

“İNSANİ ARA GEÇİCİDİR”

İsrail savaş uçaklarından Gazze'nin güney kesimlerine atılan bildirilerde, "Gazze Şeridi sakinlerine, savaş henüz bitmedi. İnsani ara geçicidir, Gazze Şeridi'nin kuzeyi ise tehlikeli savaş bölgesidir ve orada dolaşmak yasaktır." ifadeleri yer aldı.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...