Tgrt Haber

Nazilerin gizli hazinesi aşk mektubunda çıktı! Tam 10 ton altın ve değerli eşyalar

02 Ağustos 2022 14:31 - Güncelleme : 02 Ağustos 2022 15:04
Nazilerin gizli hazinesi aşk mektubunda çıktı! Tam 10 ton altın ve değerli eşyalar
Nazi,Gizli hazine,Saray

Polonya'da Nazi askerlerinin çalıp sakladığı gizli hazineye ramak kaldı. 18. yüzyıldan kalma sarayın altına gömülü olduğu tahmin edilen metal kutuyu çıkarmak için izin alındı. Hazinenin 10 ton altının yanı sıra çok sayıda değerli eşyayı içerdiği düşünülüyor.

Silesian Bridge Foundation, Mayıs’ta Nazi Ordusu'nun 1. Dünya Savaşı sırasında sakladığı 10 ton altın için ilk ipucuna ulaştıklarını belirterek izin beklediklerini duyurmuştu. Araştırma ekibinden Roman Furmaniak Youtube'a yüklediği video ile insanların yıllardır konuştuğu gizli hazine için izin çıktığını duyurdu. Roman Furmaniak söz konusu videoda, "İhtiyaç duyduğumuz son iznimizi de aldığımızı sizinle paylaşmaktan heyecan duyuyoruz. Büyük randevu için tarih 1 Eylül, bu tarihi kaydedin. Sabırsızlığınız anlıyoruz ve elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

YER ALTINDA BULUNDU

Hazinenin Polonya’nın güneyinde yer alan Minkowskie kasabasındaki eski bir sarayın altına gömüldüğü düşünülüyordu. Kazı kapan ekip Mayıs ayında bir buçuk metre uzunluğunda bir metal kutuya ulaştı. Coğrafi radar araması kullanılarak bulunan kutunun yerin 3 metre altında olduğu ve ağırlığının yaklaşık 4 ton olduğu açıklandı. Nazi altınlarının yanı sıra savaş döneminde Almanlara ait çok sayıda değerli eşya olduğu iddia ediliyor. 

Nazilerin gizli hazinesi aşk mektubunda çıktı! Tam 10 ton altın ve değerli eşyalar

NAZİ SUBAYININ MEKTUBUNDA ORTAYA ÇIKTI

Hazineye dair konum, Nazi subayının günlüğü ve sevgilisine yazdığı mektuplar sayesinde ortaya çıktı. Söz konusu günlüğün 28 ton hazinenin gömülü olduğu düşünülen başka bir sarayın daha yerini gösterdiği iddia ediliyor. Nazi askerinin sevgilisine yazdığı mektupta "Sevgili Inge'm, Tanrı'nın izniyle görevimi yerine getireceğim. 48 ağır sandığı sana emanet ediyorum. Onların nerede olduğunu sadece sen biliyorsun. Tanrı yardımcınız olsun" ifadeleri yer aldı. 

10 TON ALTIN VE NAZİ MÜCEVHERLERİ 

İkinci Dünya Savaşı'nın sonlarına doğru 10 ton altın, Kızıl Ordu'nun bölgeye yaklaşması üzerine bir karakolda toplandı ve sandıklara dolduruldu. tüm değerli eşyalarını Nazi askerlerine teslim etti. Altınların Nazi askerleri gözetiminde Breslau'dan Sudeten dağlarına nakledilmesine karar verildi ancak hazine yola çıktıktan kısa bir süre ortadan kayboldu ve bir daha bulunamadı. Günümüz Polonya'sında 'Wroclaw' olarak bilinen 'Breslau' şehri Hitler'in Üçüncü Reich'ının en zenginlerinden biriydi. Söz konusu olay bu nedenle ‘Kayıp Breslau Altınları’ olarak da bilinir.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...