Tgrt Haber

Belarus askerleri Polonya askerlerinin gözüne lazer tutarak göçmenleri geçirdi

14 Kasım 2021 12:01
Belarus askerleri Polonya askerlerinin gözüne lazer tutarak göçmenleri geçirdi
polonya,belarus,göçmen

Avrupa'daki göçmen krizi katlanarak devam ediyor. Belarus, göçmenlerin sınırdan geçişini kolaylaştırmak için Polonya askerlerinin gözüne özel lazerler tuttu.

Belarus'un göçmenlere gitmeleri için kapılarını açmasıyla Polonya sınırına binlerce kişi yığıldı. Avrupa'yı karıştıran göçmen krizi günlerdir bir çözüme kavuşamazken, kriz her geçen gün daha da büyüyor. Rusya'nın sınıra asker göndermesi ve Belarus'la birlikte tatbikata başlamasının ardından İngiltere'nin de devreye girdiği krizde Belarus, tansiyonu artıracak yeni bir hamle devreye soktu.

Belarus sınır muhafızları, ellerindeki özel lazerleri Polonya askerlerinin gözüne tutarak göçmenlerin sınırı geçmesine yardım etti. Lazer nedeniyle gözleri kamaşan Polonya askerleri, uzun süre müdahalede bulunamadı.

Belarus askerleri Polonya askerlerinin gözüne lazer tutarak göçmenleri geçirdi

Belarus'taki göçmenler Polonya üzerinden Avrupa'ya geçmek istiyor. Fakat Polonya, ülkesinde göçmen kalmasından korktuğu ve Avrupa'dan baskı hissettiği için bu duruma taviz vermek istemiyor.

Öte yandan geçtiğimiz günlerde Polonya polisi tarafından yapılan açıklamada, Belarus sınırında Wolka Terechowska köyü yakınlarındaki ormanda Suriyeli genç bir adamın cansız bedeninin bulunduğu duyuruldu. Olay yerinde yapılan ilk incelemelerde genç adamın ölüm nedeninin belirlenemediği aktarıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...