Tgrt Haber

Güney Amerika ülkesi felaketi yaşıyor: En az 50 ölü

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Anadolu Ajansı
04 Şubat 2024 09:50 - Güncelleme : 04 Şubat 2024 10:01
şili,yangın

Güney Amerika ülkesi Şili felaketi yaşıyor. Şiddetli rüzgarın kısa sürede yaydığı orman yangınlarında en az 50 kişi hayatını kaybetti. Bölgede olağanüstü hal (OHAL) ilan edildi.

Şili'nin orta ve güney kesiminde etkili olan orman yangınları birçok kenti esir aldı. Şili İçişleri Bakanı Carolina Toha, ölü sayısının sürekli değiştiğini belirtti. Olağansütü hal (OHAL) ilan edilen bölgede şimdiye kadar en az 50 kişinin öldüğü belirtildi.

Bakan Toha, bazı yangınların 'kasıtlı' çıkarıldığını düşündüklerini söyledi. Devlet Başkanı Gabriel Boric ise X'teki sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada OHAL ilan ettiklerini belirterek, "Yangınlara müdahale etmesi için tüm ekiplerimizi ülkenin orta ve güney kesimlerine yönlendirdik." ifadelerini kullandı.

Güney Amerika ülkesi felaketi yaşıyor: En az 50 ölü - 1. Resim

Bir başka paylaşımında da Boric, orman yangınlarıyla mücadelede tüm teknik ve insan kaynağına sahip olduklarını belirterek, felaketten etkilenenleri yalnız bırakmayacaklarını kaydetti.

Güney Amerika ülkesi felaketi yaşıyor: En az 50 ölü - 2. Resim

YANGIN ŞEHİRLERE YAYILDI

Yangınların Concon, Quintero ve Maitencillo şehirlerine doğru hızla yayıldığı bilgisi paylaşıldı.

Şili basınında çıkan haberlerde, Valparaiso kentine yaklaşık 20 kilometre mesafedeki Penuelas Gölü Doğal Parkı'nda da yangın çıktığı bildirildi.

Güney Amerika ülkesi felaketi yaşıyor: En az 50 ölü - 3. Resim

Ulusal Afet Önleme ve Müdahale Servisinden (Senapred) yapılan açıklamada, yangının şiddetli rüzgarın etkisiyle hızla yayıldığı ve bazı kasabalarda tahliye işlemlerinin başlatıldığını duyurdu.

Güney Amerika ülkesi felaketi yaşıyor: En az 50 ölü - 4. Resim

Öte yandan Şili'de, şubat 2023'de çıkan orman yangınları sonucu 27 kişi yaşamını yitirmişti.

 

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...