Tgrt Haber

Güney Kore kendi yasağını 'dolaylı' deldi: Askeri mühimmat tedariki

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Anadolu Ajansı
05 Aralık 2023 12:21 - Güncelleme : 05 Aralık 2023 12:37
Güney Kore kendi yasağını 'dolaylı' deldi: Askeri mühimmat tedariki
rusya,ukrayna,güney kore,abd

Güney Kore, kendi yasağını deldi. ABD basınından The Washington Post, bu yıl Ukrayna'ya 'dolaylı yollardan' 155 milimetrelik top mermisi sağladığını iddia etti.

Rusya ve Ukrayna savaşı yaklaşık 2 senedir şiddetli çatışmalarla devam ederken Güney Kore'nin Kiev yönetimine 'dolaylı' yardımı gün yüzüne çıktı. The Washington Post, Ukrayna'nın savaşta kullanması için ABD'nin Güney Kore'den mühimmat temin etme çabasını yazdı.

Ukrayna'nın Rusya'nın geniş topçu cephaneliğiyle rekabet edebilmesine yardımcı olmak için ABD'nin bu ülkeye yüksek miktarlarda 155 milimetrelik top mermisi sağlamak istediği vurgulanan haberde, ABD'nin üst düzey yetkililerinin söz konusu mühimmatı Güney Kore'den temin edebilmek için bu ülkenin yetkilileriyle görüştüğü iddia edildi.

SİLAH DESTEĞİ YASALARCA YASAK

Haberde, Güney Kore'nin ülkedeki yasalar gereği savaş bölgelerine silah ve mühimmat tedarik etmesi yasak olsa da top mermilerini "dolaylı yollardan" gönderilmesi koşuluyla tedarik etmeyi kabul ettiği ileri sürüldü.

Top mermilerinin 2023'ün başında Ukrayna'ya gönderilmeye başlandığı ifade edilen haberde, "tam miktarı belirtilmeyen bu mermilerin toplamının tüm Avrupa ülkelerinin Ukrayna'ya sağladıklarının toplamından fazla olduğu" iddiasına yer verildi.

RUSYA-UKRAYNA SAVAŞINDA SON DURUM

24 Şubat 2022’de Rusya’nın Ukrayna’yı işgaliyle başlayan Rusya-Ukrayna Savaşı neredeyse iki senedir devam ediyor. Savaşın ilk zamanlarındaki yoğun çatışma dönemlerinin ardından şimdi sahada her iki taraf da ilerleyemez durumda. Zira, uzun zamandır taraflar pozisyonlarını değiştirmiş değil.

İsrail-Filistin Savaşı’nın başlamasıyla dikkatlerin üzerlerinden çekildiğini söyleyen Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ve yönetimi Batı’dan gelen desteklerin azalmasından duyduğu endişeleri dile getiriyor. Rusya ise Ukrayna’ya karşı savunma pozisyonuna devam ederken Gürcistan’da yeni bir üs kurma hazırlığında olması dikkati çekiyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...