Tgrt Haber

Maymun çiçeği virüsü kapıya dayandı! Gürcistan ilk vakayı açıkladı

16 Haziran 2022 07:43 - Güncelleme : 16 Haziran 2022 07:50
Maymun çiçeği virüsü kapıya dayandı! Gürcistan ilk vakayı açıkladı
maymun çiçeği,gürcistan

Türkiye’nin sınır komşusu Gürcistan’da ilk maymun çiçeği vakasının görüldüğü açıklandı.  Avrupa bölgesinde seyahat eden bir kişide virüsün görüldüğü kaydedilen açıklamada hastanın tedavisinin ardından taburcu edildiği ifade edildi.

Koronavirüs pandemisinin ardından bu seferde tüm dünya maymun çiçeği salgını korkusu yaşıyor.  Dünyada maymun çiçeği virüsü vaka sayısı 39 ülkede görülürken 1600’ün üzerinde vaka Dünya Sağlık Örgütü tarafından doğrulandı. Yaşanan gelişmeler sonrası toplantı yapan DSÖ, Avrupa Direktörü Dr. Hans Kluge, Avrupa'nın, geçen aydan bu yana dünyada yayılan maymun çiçeği virüsünün merkez üssü olmayı sürdürdüğünü belirtti.

VİRÜSÜN MERKEZ ÜSSÜ AVRUPA

Virüsün yayılmasının artık risk taşımaya başladığının altını çizen Kluge, DSÖ Acil Durum Komitesinin bu konuyu masaya yatırmak üzere 23 Haziran'da toplanacağı bilgisini paylaştı.

GÜRCİSTAN’DA İLK VAKA GÖRÜLDÜ

Türkiye ile sınır komşusu olan Gürcistan’da ilk maymun çiçeği vakası açıklandı.  Gürcistan Hastalık Kontrol ve Halk Sağlığı Milli Merkezince yapılan yazılı açıklamada, ülkede ilk maymun çiçeği vakasının tespit edildiği belirtildi. Avrupa bölgesinde seyahat eden bir kişide virüsün görüldüğü kaydedilen açıklamada, "Hasta hafif bir viral enfeksiyona sahipti ve uygun tedaviden kısa süre sonra sağlık merkezinden taburcu edildi." ifadesi kullanıldı.

AB, 110 BİN DOZ MAYMUN ÇİÇEĞİ AŞISI ALACAK

Yaşanan gelişmeler sonrasında Avrupa Birliği önlem almak adına harekete geçti. Avrupa Birliği (AB), üye ülkelere gönderilmek üzere 110 bin doz maymun çiçeği aşısı satın alacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...