Tgrt Haber

Hamas-İsrail savaşında son durum... Netanyahu 'devam' dedi, Joe Biden gün geçtikçe köşeye sıkışıyor

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: TGRT HABER, Anadolu Ajansı, İhlas Haber Ajansı, AP
14 Aralık 2023 08:55 - Güncelleme : 14 Aralık 2023 16:30
hamas,israil,gazze,filistin,savaş

İsrail-Hamas savaşı 69. günde de şiddetli çatışmalarla devam ediyor. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun ise tüm tepkilere rağmen ateşkese niyeti yok. Netanyahu, askeri yetkililere, ''Hamas'ı yıkana kadar bu savaş devam edecek'' talimatı verdi. Hamas lideri İsmail Haniye ise ''Hamas'sız bir Gazze'nin sadece bir hayal'' olduğunu söyledi. İsrail'e en başından beri destek veren ABD'de ise Joe Biden, kendi çalışanları tarafından protesto edildi. İşte bölgede yaşanan son gelişmeler...

Hamas'ın 7 Ekim'de başlattığı Aksa Tufanı operasyonuna karşılık gerekçesiyle İsrail, Gazze'ye 69 gündür bombalar yağdırıyor. Gazze'de hayatını kaybedenlerin sayısı her dakika artarken Sağlık Bakanlığı son olarak 18 bin 787 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Şimdiye kadar okulları, mülteci kamplarını, hastaneleri hedef almaktan çekinmeyen İsrail ordusu, son olarak Gazze Şeridi’nin güneyindeki Han Yunus ve Refah kentlerine yönelik saldırılar düzenledi, çok sayıda sivil hayatını kaybetti.

NETANYAHU: SAVAŞ DEVAM EDECEK

Dünyadan gelen ateşkes çağrılarına kulak tıkayan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ise ''Hamas yok olana kadar'' savaşın devam edeceğini söyledi. İsrail ordusu yetkilileriyle görüşen Netanyahu, ''Son askere kadar devam etmenizi istiyorum. Sonuna kadar devam edeceğiz, zafere kadar, Hamas’ı yıkana kadar.'' dedi.

HAMAS LİDERİ: HAYAL KURUYORLAR

Hamas lideri İsmail Haniye ise Hamas’sız bir Gazze olacağını söyleyenlerin hayal kurduğunu belirterek, “İsrail saldırganlığını sonlandırabilecek ve Filistin’i hem Batı Şeria’da hem de Gazze’de güçlendirecek her türlü fikri tartışmaya açığız” ifadelerini kullandı.

BIDEN'A KENDİ EKİBİNDEN PROTESTO

İsrail'e en başından beri destek veren ABD'ye karşı ise tepkiler giderek artıyor. Başkan Joe Biden, kendi ekibi tarafından protesto edildi. Protestoya katılanlar tanınmamak için maske taktılar ve Beyaz Saray önünde mum ışığında, ''Başkan Biden, ekibiniz ateşkes istiyor'' yazılı bir pankart taşıdılar. 

Hamas-İsrail savaşında son durum... Netanyahu 'devam' dedi, Joe Biden gün geçtikçe köşeye sıkışıyor

İşte bölgede yaşanan son gelişmeler...

16.27: İsrail ordusunun, işgal altındaki Batı Şeria'nın Cenin kentinde 3 gündür devam eden baskın ve saldırılarında öldürülen Filistinlilerin sayısı 12'ye yükseldi.

16.00: Gazze'deki Sağlık Bakanlığı: İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılarda can kaybı son 24 saatte 179 artarak 18 bin 787'ye yükseldi.

15.47: İsrail ordusu, Lübnan'daki Hizbullah'a ait hedefleri vurduğunu duyurdu.

15.35: İsrail ordusunun 3 gündür baskın ve saldırılarını sürdürdüğü işgal altındaki Batı Şeria'nın Cenin kentinde 5 İsrail askerinin yaralandığı bildirildi.

15.29: İsrail güçlerinin 7 Ekim'den bu yana işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te gözaltına aldığı Filistinlilerin sayısı 4 bin 400'ü geçti.

15.10: Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, İsrail ordusunun baskın yaptığı Kemal Advan Hastanesi'nin boşaltılması için 4 saat süre verdiğini duyurdu.

14.10: İsrail gazetesi Jerusalem Post'un Genel Yayın Yönetmeni Avi Mayer, gazetenin Gazze'de katledilen bir buçuk aylık bebeğin oyuncak olduğu iddiasını taşıyan asılsız haberi sonrası görevinden ayrıldı.

14.06: İsrail askerleri, işgal altındaki Batı Şeria’nın Cenin kentine düzenledikleri kanlı baskınlar sırasında bir camiyi işgal ederek hoparlörlerinden Yahudi duası okudu.

13.58: Filistin Kızılayı, İsrail ordusunun Gazze'nin güneyindeki Han Yunus'ta Kızılay merkezi ile El-Emel Hastanesi yakınını topçu ateşiyle bombaladığını, saldırıda ölü ve yaralılar olduğunu duyurdu.

13.50: İsrail ordusunun 7 Ekim'den bu yana şiddetli saldırılar düzenlediği Gazze Şeridi'nde ve işgal altındaki Batı Şeria'da 3 bin 714 öğrenciyi öldürdüğü açıklandı.

AŞIRI SAĞCI YAHUDİ YERLEŞİMCİLER İNGİLTERE'YE GİREMEYECEK

13.32: İngiltere Dışişleri Bakanı, aşırılık yanlısı yasa dışı Yahudi yerleşimcilerin Filistinli sivilleri öldürdüğünü belirterek, bunların İngiltere'ye girişinin yasaklanacağını açıkladı.

13.15: Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, Gazze kentinin doğusunda en az 10 İsrail askeri ve subayını öldürdüğünü açıkladı.

12.54: Hizbullah Hareketi, Lübnan'ın güneyindeki sınır bölgesinde İsrail güçleri ile yaşanan çatışmalarda bir mensubunun daha öldüğünü duyurdu.

Hamas-İsrail savaşında son durum... Netanyahu 'devam' dedi, Joe Biden gün geçtikçe köşeye sıkışıyor

12.25: Gazze'nin kuzeyindeki Kemal Advan Hastanesi'ne baskın düzenleyen İsrail askerlerinin, sağlık personeline yaralılarla ilgilenmesi için izin vermemesi nedeniyle iki kişi hayatını kaybetti.

12.15: ABD İç Güvenlik Bakanlığında (DHS) 100'den fazla personel, Bakanlığı "Gazze'deki savaşa göz yummakla" suçlayan bir mektup imzaladı.

12.00: Gazze Şeridi'ndeki İsrailli esirlerin aileleri, Netanyahu hükümetinin, Mossad şefinin yeni esir takası anlaşmasını müzakere için Katar'ı ziyaret talebini reddettiği iddiaları üzerine "şok içinde" olduklarını bildirdi.

11.30: İran'dan ABD'ye ültimatom gibi bir uyarı geldi. İran savunma bakanı, Kızıldeniz'de gemi taşımacılığını korumak için önerilen ABD destekli çok uluslu görev gücünün "olağanüstü sorunlarla" karşılaşacağı konusunda uyardı.

10.45: İsrail güçlerinin baskın düzenlediği ve 3 gündür çekilmediği işgal altındaki Batı Şeria'nın Cenin kentinde öldürdüğü Filistinlilerin sayısı 11'e çıktı.

10.15: ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin'in Filipinler Savunma Bakanı Gilberto Teodoro Jr. ve İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant ile telefonda görüştüğü bildirildi.

KIZILDENİZ'DE İHA GERİLİMİ

10.08: ABD ordusu, Yemen'de İran destekli Husilerin kontrol ettiği bölgelerden fırlatılan bir insansız hava aracını (İHA) Kızıldeniz üzerinde düşürdüğünü açıkladı.

09.19: İsrail ordusu, abluka altındaki Gazze Şeridi'nin güneyindeki çatışmalarda, bir subayının öldürüldüğünü duyurdu.

09.01: Filistin resmi ajansı WAFA: İsrail ordusunun Gazze Şeridi’nin güneyindeki Han Yunus ve Refah kentlerine yönelik saldırılarında en az 27 Filistinli öldürüldü.

Hamas-İsrail savaşında son durum... Netanyahu 'devam' dedi, Joe Biden gün geçtikçe köşeye sıkışıyor

07.10: IDF, Zırhlı Kolordu'nun 8104'üncü Taburu'ndan Elisha Levinshtern'in (38) güney Gazze'de çatışma sırasında öldürüldüğünü açıkladı. Bu açıklamanın ardından Gazze'deki kara saldırısında ölü sayısı 116'ya yükseldi.

05.13: Mısır, Gazze Şeridi'ne günlük giren yakıt miktarının, 129 bin litreden 189 bin litreye çıkarıldığını duyurdu.

04.20: Filistin Politika ve Araştırma Merkezi'nin yayımladığı ankete göre, Filistinlilerin yüzde 60'ı, İsrail'in saldırıları sonrasında Gazze Şeridi'nin yönetiminde Hamas'ı görmek istiyor.

03.21: İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohen, ülkesinin Gazze’deki savaşa “uluslararası destek olsun ya da olmasın devam edeceğini” söyledi. Cohen, şu aşamada bir ateşkesin Hamas’a verilecek “bir hediye” olacağını öne sürdü.

03.00: İsrail medyası, savaş kabinesinin, Hamas ile esir takası anlaşması için Mossad şefini Katar'a göndermeyi reddettiği ve Hamas'tan sinyal bekleyecekleri bilgisini paylaştı.

Hamas-İsrail savaşında son durum... Netanyahu 'devam' dedi, Joe Biden gün geçtikçe köşeye sıkışıyor

İSRAİL, GAZZE TÜNELLERİNE SU BASMA İDDİASI KARŞISINDA SESSİZ

02.50: İsrail ordusu, abluka altındaki Gazze Şeridi'nde, Hamas'a ait yer altı tünellerine su basmaya başladığı yönünde basında çıkan haberleri doğrulamaktan kaçındı.

02.18: İsrail ordusunun, işgal altındaki Batı Şeria'nın kuzeyinde bulunan Cenin kentinde düzenlediği insansız hava aracı (İHA) saldırısında, 2 Filistinli hayatını kaybetti.

01.08: ABD Dışişleri Bakanlığı, İsrail askerlerinin, Gazze'nin kuzeyinde ele geçirdiği Filistinlileri esir aldıktan sonra kıyafetsiz dolaştırmaları hadisesinin "bir daha yaşanmaması" gerektiği görüşünü paylaştı.

00.00: Beyaz Saray, İsrail ordusunun Gazze'de yürüttüğü "askeri operasyonların" uygulanma şekline ilişkin endişelerini Tel Aviv'e ilettiğini bildirdi.

Hamas-İsrail savaşında son durum... Netanyahu 'devam' dedi, Joe Biden gün geçtikçe köşeye sıkışıyor

MUHALEFET NETANYAHU'YU 'YALANCILIKLA' SUÇLADI

23.51: İsrail'deki muhalefet lideri Yair Lapid, Başbakan Binyamin Netanyahu'yu Gazze Şeridi'nde ölen İsrail askerlerine ilişkin "yalan söylemek ve sorumluluktan kaçmakla" suçladı.

23.48: İsrail ordusunun, işgal altındaki Batı Şeria'nın kuzeyinde bulunan Cenin kenti ile Cenin Mülteci Kampı'na düzenlediği baskın ve kuşatma devam ediyor.

23.33: Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, Gazze'nin geleceğine ilişkin içinde Hamas ve (Filistin) direniş gruplarının olmadığı her türlü senaryonun vehim ve hayal olduğunu söyledi.

Kaynak: TGRT HABER, Anadolu Ajansı, İhlas Haber Ajansı, AP
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...