Tgrt Haber

Hamas İsrailli rehineleri serbest bırakma şartını açıkladı! Rusya'da kritik görüşme

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Kommersant
27 Ekim 2023 12:34 - Güncelleme : 27 Ekim 2023 12:50
Hamas İsrailli rehineleri serbest bırakma şartını açıkladı! Rusya'da kritik görüşme
hamas,israil,filistin

Rus yetkililer ve İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Ali Bakırı, Moskova'da Hamas heyetiyle bir araya geldi. Kritik görüşmenin ardından Hamas, İsrailli rehinelerin serbest bırakılması için şartını açıkladı. 

Rusya'da Hamas yetkilileriyle kritik bir görüşme gerçekleştirildi. Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Bogdanov ve İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Ali Bakıri, Filistinli direniş grubu Hamas'ın siyasi heyetiyle Moskova'da bir araya geldi. 

Rusya’nın resmi daveti üzerine Moskova’yı ziyaret eden Dışişleri Bakan Yardımcısı Bakıri, Hamas Siyasi Büro Üyesi Musa Ebu Merzuk'un da yer aldığı heyetle görüştü. Görüşmede, Filistin’deki son gelişmeler ve İsrail’in yoğun saldırılarının devam ettiği Gazze Şeridi’ndeki durum ele alındı.

Hamas Siyasi Büro Üyesi Ebu Merzuk başkanlığındaki heyet, dün Moskova’da temaslarda bulunmuştu.

''ATEŞKES OLMADAN REHİNELERİ BIRAKMAYIZ''

Rus Kommersant gazetesinin haberine göre Rusya’daki Hamas heyeti, İsrail’le ateşkes yapılana kadar elindeki rehineleri serbest bırakmayacağını açıkladı.

Hamas yetkililerinin, rehinelerin yerinin belirlenip serbest bırakılmaları için İsrail saldırılarının sona ermesi gerektiğini söylediği bildirildi. 

GAZZE'YE 'NOKTA OPERASYONU'

İsrail ordusu, kara harekatını resmi olarak başlattığını henüz duyurmasa da nokta operasyonlarıyla kara güçlerini Gazze Şeridi'ne sürmeye devam ediyor. Son olarak ordudan yapılan yazılı açıklamada, kara güçlerinin Gazze'nin orta bölgesine düzenlediği nokta operasyonuna savaş uçakları ve insansız hava araçlarının (İHA) da destek verdiği ifade edildi.

Operasyon sırasında, hava araçları ve topçu birliklerinin Şücaiyye bölgesi başta olmak üzere Gazze'nin genelinde Hamas'ın askeri kanadı İzeddin el-Kassam Tugaylarına ait olduğu öne sürülen bölgeleri vurduğu aktarıldı.

Hamas İsrailli rehineleri serbest bırakma şartını açıkladı! Rusya'da kritik görüşme

Kara güçlerinin nokta operasyonun ardından Gazze'den İsrail topraklarına geri döndüğü ve askerlerden yaralanan olmadığı kaydedildi.

Kaynak: Kommersant
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...