Tgrt Haber

Havalimanında mumya dehşeti: "Yemek için getirdim" dedi

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: Independent
13 Şubat 2024 08:58 - Güncelleme : 13 Şubat 2024 08:59
Havalimanında mumya dehşeti: "Yemek için getirdim" dedi
mumya,amerika

ABD'de havalimanı gümrük görevlileri, bir yolcunun bavulunda mumyalanmış halde maymun kalıntıları buldu.

ABD'de gümrük görevlileri, bir yolcuya ait bavulun içinde mumyalanmış halde maymun kalıntıları buldu. Massachusetts eyaletinin Boston şehrindeki Logan Uluslararası Havalimanı'nda yapılan rutin kontrollerde gümrük görevlileri, Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nden (KDC) ABD'ye giden bir yolcunun bavulunda maymun kalıntıları olduğunu tespit etti.

"KURUTULMUŞ BALIK" YALANI TUTMADI

Yetkililer tarafından açıklamada, 8 Ocak'ta yaşanan olayda 4 maymuna ait kalıntıların özel eğitimli K9 köpeği "Buddey" sayesinde bulunduğu ifade edildi. Yetkililer, kimliğini paylaşmadıkları yolcunun K.D.C.'ye seyahatinin ardından Paris aktarmalı bir uçuşla ABD'ye döndüğünü aktardı.

Yolcunun, bavulunda kurutulmuş balık olduğunu söylediği fakat daha sonra yapılan incelemelerde çantada toplamda 4 kilogram ağırlığında maymun cesedi bulunduğu bildirildi.

YİYECEKMİŞ!

ABD Gümrük ve Sınır Koruması Sözcüsü Ryan Bissette, yolcunun daha sonra maymunları yemek için yanına aldığını söylediğini belirtti. Bissette, Ebola gibi salgın hastalıklara yol açabileceği nedeniyle yaban hayvanı etlerinin ülkeye girişinin yasak olduğunu hatırlatarak, maymun cesetlerinin ABD Hastalık Kontrol ve Korunma Merkezleri tarafından imha edileceğini söyledi.

Yolcu hakkında herhangi bir hukuki işlem başlatılmadı.

Kaynak: Independent
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...