Tgrt Haber

Hindistan'da sel ve yıldırım felaketi: Çok sayıda kişi hayatını kaybetti

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
27 Temmuz 2022 10:21 - Güncelleme : 27 Temmuz 2022 10:31
hindistan,sel,yıldırım

Hindistan'ın Bihar eyaletinde, yıldırım düşmesi sonucunda ise 20 kişi hayatını kaybetti. Rajasthan eyaletinde ise Muson yağmurlarının neden olduğu sel felaketinde 4 çocuk hayatını kaybetti.

Hindistan'ın Bihar eyaletinde yıldırım düştü ve 20 kişi hayatını kaybetti. Yetkililer eyaletin kuzey kesimlerinde de bugün ve yarın gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini bildirdi. Bihar Eyalet Başbakanı Nitish Kumar, hayatını kaybedenlerin ailelerine 400 bin rupi (yaklaşık 5 bin dolar) maddi yardım yapılacağını duyurdu.

Ülkede etkili olan Muson yağmurları nedeniyle ise Rajasthan eyaletinin Jodhpur şehrinde 4 çocuk boğularak hayatını kaybetti. Polis, hayatını kaybeden çocukların kimlikleri Anita (15), Sanju (16), Pintu (12) ve Kishore (12) olduğunu açıkladı.

ŞEHİR SULAR ALTINDA KALDI, ARAÇLAR SÜRÜKLENDİ

Rajasthan Eyalet Başbakanı Ashok Gehlot, hayatını kaybeden çocukların ailelerine baş sağlığı dileyerek, her bir aileye 500 bin rupi (6 bin 260 dolar) maddi yardım yapılacağını duyurdu. Gehlot, halkı Muson yağmurları nedeniyle dikkatle olmaya çağırdı. Ayrıca Jodhpur şehrinde Muson yağmurlarının neden olduğu sel felaketinde araçların sürüklendiği ve ana tren istasyonunun sular altında kaldığı bildirildi.

Hindistan'da sel ve yıldırım felaketi: Çok sayıda kişi hayatını kaybetti

Hindistan Meteoroloji Dairesi (MeT) Muson yağmurlarından en çok etkilenen şehirlerin, Jaipur Ajmer, Sawai Madhopur, Rajsamand, Dungarpur, Banswara, Kota, Sirohi, Jodhpur, Chittorgarh, Pali, Nagaur ve Jalore olduğunu açıkladı. MeT Merkez Müdürü Radheyshyam Sharma, perşembe ve cuma günleri eyaletin bazı bölgelerinde Muson yağmurlarının kademeli olarak azalacağının tahmin edildiğini belirtti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...