Tgrt Haber

Hizbullah'tan İsrail'e füze saldırısı! Bölgede gerilim tırmanıyor 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
12 Nisan 2024 21:44 - Güncelleme : 12 Nisan 2024 21:45

ABD'li yetkililerin günler öncesinden haber verdiği 'Lübnan ve İran'dan İsrail'e füze saldırısı', bu gece saatlerinde gerçekleşti. Sosyal medyada dolaşıma sokulan bir videoda, Lübnan tarafından Hizbullah birlikleri İsrail'e 50'den fazla füze fırlattı. 

7 Ekim'den bu yana Gazze'ye yönelik insanlık dışı müdahalelerde bulunan İsrail, aynı zamanda kuzeyden Lübnan sınırında Hizbullah'ın saldırıları ile mücadele ediyor. Şam'daki büyükelçiliklerine düzenlenen şiddetli saldırı sonrasında İsrail'e karşı misilleme yapacağını duyuran İran, bölgedeki tansiyonu artırırken Hizbullah'tan İsrail'e gece saatlerinde füze saldırısı gerçekleştirildi. 

50'DEN FAZLA FÜZE YOLLANDI 

Lübnan üzerinden İsrail'in kuzeyine yarım saat içinde 50'den fazla füze gönderildi. Tüm bunlar yaşanırken Güney Lübnan'da da patlama seslerinin duyulduğu iddia edildi. 

Hizbullah, Filistin halkına destek ve İsrail'in saldırılarına karşılık vermek için Golan tepelerindeki İsrail askeri noktalarını onlarca Katyuşa füzesiyle hedef aldığını açıkladı. İsrail Demir Kubbe hava savunma sistemleri, Lübnan'dan atılan roketleri etkisiz hale getirirken kayda alındı. 

Hizbullah'tan İsrail'e füze saldırısı! Bölgede gerilim tırmanıyor  - 1. Resim

NE OLMUŞTU? 

İsrail, İran'ın Şam Büyükelçiliği yerleşkesindeki konsolosluk binasına 1 Nisan'da hava saldırısı düzenlemişti. Saldırıda, İran Devrim Muhafızları Ordusundan 2'si general rütbesinde 7 kişi ile 6 Suriye vatandaşı ölmüştü. 

İRAN DA AÇIKLAMA YAPMIŞTI 

İran, saldırıyı İsrail'in düzenlediğini duyururken misillemede bulunacağını ve saldırıdan ABD'yi de sorumlu tuttuklarını bildirmişti.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...