Tgrt Haber

Hollanda'da 5 yaşındaki depremzede Türk çocuk yapayalnız bulundu

24 May 2023 09:28 - Güncelleme : 24 May 2023 09:56
Hollanda'da 5 yaşındaki depremzede Türk çocuk yapayalnız bulundu
hollanda,depremzede,çocuk

Hollanda Maastricht kentinde depremzede olduğu öğrenilen 5 yaşındaki Türk çocuk yalnız bulundu. Polisler, çocuğun ülkeye nasıl girdiğini araştırırken ortaya ilginç bilgiler çıktı.

Türkiye'de meydana gelen 6 Şubat depremlerinde anne ve babasının yaralandığını söyleyen bir Türk çocuğu Hollanda'da yapayalnız halde bulundu. Hollanda'nın güneyindeki Maastricht kentinde bulunan çocuğun 5 yaşında bir depremzede olduğu öğrenildi. Hollandaca bilmeyen Türk çocuğu ülkeye nasıl geldiği araştırılırken polis sosyal medyadan destek istedi.

Maastricht polisinin Instagram hesabından ''Büyük şehirde tek başına'' başlığıyla yapılan açıklamada, 5 yaşındaki bir Türk çocuğunun şehir merkezinde yalnız başına dolaşırken bulunduğu belirtildi.

Yalnızca Türkçe konuşan ve hiç Flemenkçe bilmeyen çocuğu, polis bulduğunda önce şekerci dükkanına ardından ise karakola götürdü. Karakolda yemek ve dondurma verilen çocuğa, Türkçe bilen bir polis yardımcı olmaya çalıştı. 

ANNE VE BABASI DEPREMLERDE YARALANDI

Depremzede çocuk, Türkiye'den geldiğini, anne ve babasının ülkelerinde olduğunu, ikisinin de 6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli depremlerde yaralandığını söyledi. BBC'nin haberine göre, sosyal hizmet uzmanlarına teslim edilen çocuğun, bir sığınma merkezine gönderildiği bildirildi.

5 yaşındaki çocuğun Hollanda’ya nasıl geldiği konusunda bilgi verilmedi. Hollanda makamlarının bu konuyu araştırdığı belirtildi.

Kaynak: BBC
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...