Tgrt Haber

Hollanda'dan İsrail'e ambargo: F-35 parçaları ihracatını yasakladı

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Anadolu Ajansı
12 Şubat 2024 13:08 - Güncelleme : 12 Şubat 2024 13:15
Hollanda'dan İsrail'e ambargo: F-35 parçaları ihracatını yasakladı
hollanda,israil,f-35

Son dakika... Hollanda'da temyiz mahkemesi, uluslararası insancıl hukuk ihlalleri sebebiyle İsrail'e F-35 savaş uçağı parçaları satışının durdurulmasına hükmetti.

Hollanda temyiz mahkemesi, Hollanda hükümetinin yedi gün içinde İsrail'e yapılacak tüm F-35 savaş uçağı parçaları ihracatını engellemesine karar verdi. Mahkemeden yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"İhraç edilen parçaların İsrail'e satılması konusunda açık bir risk olduğu inkar edilemez. F-35 parçaları uluslararası hukukun ciddi ihlallerinde kullanılıyor.''

DAHA ÖNCE REDDEDİLMİŞTİ

Daha önce mahkeme, insan hakları örgütlerinin, İsrail'e F-35 savaş uçağı parçalarının ihracatının durdurulması talebini "ilgili menfaatleri gözettiği ve söz konusu karara makul bir şekilde ulaştığı" gerekçesiyle reddetmişti.

Mahkeme, "Hollanda'nın, daha önce tesis edilen lisans kapsamında İsrail'e F-35 parçası satışını durdurmak zorunda olmadığını" belirtmişti.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...