Tgrt Haber

İngiltere Başbakanı Rishi Sunak İsrail'de! Uçaktan iner inmez 'Yanınızdayız' dedi

Editör: Şule Altınel / Kaynak: TGRT Haber
19 Ekim 2023 11:00 - Güncelleme : 19 Ekim 2023 11:18
İngiltere Başbakanı Rishi Sunak İsrail'de! Uçaktan iner inmez 'Yanınızdayız' dedi
ingiltere,israil,biden,

Gazze'deki hastane saldırısı sonrası İsrail'e bir destek de İngiltere'den geldi. İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, İsrail'e ziyarette bulundu. Sunak, ülkeye girişinde yaptığı açıklamada, "Birleşik Krallık ve ben sizin yanınızdayız" ifadelerini kullandı.

İsrail, abluka altına aldığı Gazze'ye bombalar yağdırırken dünya liderlerinden de destek topluyor. Yüzlerce insanın hayatını kaybettiği kanlı hastane saldırısı sonrası İsrail'e, ABD Başkanı Joe Biden'dan sonra İngiltere'den de destek geldi. Biden'ın ardından bu sabah saatlerinde İngiltere Başbakanı Rishi Sunak da Tel Aviv'i ziyarette bulundu. 

ÜLKEYE GELİR GELMEZ HEMEN DESTEĞİNİ SUNDU

İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog ve Başbakan Bünyamin Netanyahu ile bir araya gelecek olan Sunak, ülkeye girişinde yaptığı açıklama dikkatlerden kaçmadı.

Sunak uçaktan iner inmez havalimanında gazeteciler şu ifadeleri kullandı:

Her şeyden önce, İsrail halkıyla dayanışmamı ifade etmek için buradayım. Tarif edilemez, korkunç bir terör saldırısına maruz kaldınız ve bilmenizi isterim ki, Birleşik Krallık ve ben sizin yanınızdayız.

İngiltere Başbakanı Rishi Sunak İsrail'de! Uçaktan iner inmez 'Yanınızdayız' dedi

UYARIDA BULUNACAK

Bu sabah İsrail'e inen Sunak'ın gün içinde Cumhurbaşkanı Isaac Herzog ve Başbakan Binyamin Netanyahu ile görüşmesi beklenirken, bölgede yaşanan can kayıplarından dolayı taziyelerini paylaşacağı ve bölgedeki çatışmaların daha da tırmanmaması için uyarılarda bulunacağı öğrenildi.

İngiltere Başbakanı Rishi Sunak İsrail'de! Uçaktan iner inmez 'Yanınızdayız' dedi

"HER SİVİL ÖLÜMÜ BİR TRAJEDİDİR"

Sunak İsrail'e gitmeden önce yaptığı açıklamada "Her sivil ölümü bir trajedidir. Al-Ahli Hastanesi'ne yapılan saldırı, bölgedeki ve dünya çapındaki liderlerin çatışmanın daha da tehlikeli bir şekilde tırmanmasını önlemek için bir araya gelmeleri için bir dönüm noktası olmalıdır" ifadelerini kullanmıştı.

DIŞİŞLERİ BAKANI TÜRKİYE'Yİ ZİYARET EDECEK

Dışişleri Bakanı James Cleverly de ilerleyen günlerde Mısır, Türkiye ve Katar'ı ziyaret edecek. Cleverly görüşmelerinde İsrail ve Gazze'deki barışçıl çözümler için görüşmeler sürdürecek. Dışişleri Bakanı ayrıca Gazze'ye yönelik insani yardımın sağlanması ve Hamas tarafından rehin tutulan İngiliz vatandaşlarının serbest bırakılması için de girişimlerde bulunacak.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...