Tgrt Haber

İngiltere Savunma Bakanlığından kritik savaş tahmini: 2 haftada düşer

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: Aljazeera
03 Haziran 2022 10:18 - Güncelleme : 03 Haziran 2022 10:26
İngiltere Savunma Bakanlığından kritik savaş tahmini: 2 haftada düşer
Donbas,Luhansk

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısı devam ederken İngiltere Savunma Bakanlığından savaşın sonuna dair kritik bir yorum geldi. Bakanlık Rusya’nın Luhansk’ın tamamını 2 hafta içinde kontrol altına alacağını kaydetti. 

İngiltere Savunma Bakanlığından Rusya-Ukrayna arasındaki savaşın akıbetine yönelik kritik bir açıklama geldi. Savaş 100’üncü gününe girerken İngiltere Savunma Bakanlığı, Rusya'nın Luhansk'ın %90'ından fazlasını kontrol ettiğini kaydederek iki hafta içinde tüm bölgeyi ele geçirebileceğini söyledi. 

İngiltere Savunma Bakanlığı, Rusya'nın Donbas'ı oluşturan iki bölgeden biri olan Luhansk bölgesinin yüzde 90'ından fazlasını kontrol ettiğine dikkat çekti. Ancak bakanlığın son istihbarat brifinginde, Rusya şu anda Donbas'taki Ukrayna muhalefeti üzerinde inisiyatifi elinde tutuyor gibi görünse de bunun Moskova’ya oldukça maliyetli olduğunun altını çizdi.

Bakanlık, Rusya'nın başkent Kiev'i  ele geçirmeyi ve Ukrayna hükümetini devirmeyi planlamasından dolayı aslında Rusya’nın stratejik hedeflerinin hiçbirine ulaşamadığına dikkat çekti. “Rusya'nın herhangi bir şekilde başarıya ulaşması için sürekli insan gücü ve teçhizat yatırımı gerekecek. Bu da muhtemelen daha fazla zaman alacaktır" denildi. 

ZELENSKİY AÇIKLAMIŞTI

Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelenskyy, dün Rus kuvvetlerinin ülkesinin topraklarının yaklaşık yüzde 20'sini işgal ettiğini açıklamıştı. Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, video konferans yöntemiyle Lüksemburg Temsilciler Meclisi'ne hitap etmişti. Zelenskiy, "Ukrayna, 2014'ten bu yıl 24 Şubat'a kadar 14 binden fazla vatandaşını kaybetti. 1 buçuk milyondan fazla kişi, ülke içinde yerinden edilen kişiler haline geldi. O zamanki işgalin sonucu olarak Rus ordusu, Ukrayna'ya ait 43 bin kilometrekareden fazla toprakta kontrolü ele geçirdi. Bu alan, Hollanda'nın yüzölçümü kadar" ifadelerini kullanmıştı.

 

Kaynak: Aljazeera
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...