Tgrt Haber

Ukrayna'da insani koridorlar bombalanıyor! Rusya terörist devlet gibi

15 Mart 2022 09:39 - Güncelleme : 15 Mart 2022 09:49
Rusya'nın bombaladığı Ukrayna'nın Harkov şehrinde dün 11 çocuk hayatını kaybetti.

Ukrayna Başbakan Yardımcısı İrina Vereşuk, 14 Mart'ta planlanan 10 tahliye koridorunun 3'ünün Rusya tarafından sabote edildiğini söyledi. Can güvenliği nedeniyle geçiş sağlanamayan insani koridorlar olduğunu belirten Vereşuk, ''Rusya terörist bir devlet gibi davranıyor'' dedi.

Rusya'nın bombaladığı Ukrayna'nın Harkov şehrinde dün 11 çocuk hayatını kaybetti.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali devam ederken bir yandan da sivillerin tahliyesi devam ediyor. Ukrayna Başbakan Yardımcısı ve Geçici İşgal Altındaki Topraklarının Yeniden Entegrasyonu Bakanı İrina Vereşuk, tahliye koridorlarına ilişkin yaptığı açıklamada “Bugün 14 Mart’ta oluşturulan 10 tahliye koridorundan sadece 7’si tamamlandı” dedi.

Söz konusu tahliyeler ile yaklaşık 4 bin kişinin güvenli bölgelere sevk edildiğini aktaran Vereşuk, “Kiev bölgesinde 2 bin 28, Gostomel’den 400, Vorzel’den 620, Dmitrivka’dan 100, Peremohka’dan 800, Lugansk bölgesinden bin 780, Kuzey Donetsk’ten 600, Papana’dan 210, Şehirske’den 76 ve Rubejna’dan 480 kişi tahliye edildi” dedi.

''RUSYA TERÖRİST BİR DEVLET GİBİ''

Mariupol’e göndermeye çalıştıkları insani yardım tırının halen engellendiğini ifade eden Vereşuk, “Yapılması planlanan bazı tahliye koridorları saldırılar yüzünden gerçekleşemedi. İnsanlarımızı tahliye etmeye devam edeceğiz. Rusya terörist bir devlet gibi davranıyor" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...