Tgrt Haber
Tgrt Haber

İran, Azerbaycan ve Ermenistan’ı uyardı: Buna asla izin vermeyeceğiz

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
22 Eylül 2022 10:58 - Güncelleme : 22 Eylül 2022 11:05
İran, Azerbaycan ve Ermenistan’ı uyardı: Buna asla izin vermeyeceğiz
iran,ermenistan,karabağ

Ermenistan ile Azerbaycan arasındaki çatışmaların artması sonrasında İran’dan tehditkar bir açıklama geldi. İran Genelkurmay Başkanı Muhammed Bakıri, iki ülkenin sorunlarını diyalog yolla çözmesi gerektiğini bölgedeki sınırların değişmesi durumunda sessiz kalmayacaklarını ifade etti.

2. Karabağ savaşından sonra en büyük çatışma olarak belirtilen Ermenistan ile Azerbaycan arasındaki gerilim varılan ‘ateşkes’ ile tansiyon düştü. Ermenistan’ın geri adım atması ve ağır kaybı ile sonuçlanan çatışmalarda bölgedeki fitili ateşleyecek yeni bir açıklama İran’dan geldi. İran Genelkurmay Başkanı Muhammed Bakıri, iki ülkeyi adeta tehdit etti. Sorunların diyalog yolu ile çözülmesi gerektiğini söyleyen Bakıri, sınır hatlarının yeniden belirlenmesi durumunda buna sessiz kalmayacaklarını dile getirdi.

SİYONİST REJİM VE DESTEKÇİLERİ İLE KARŞI KARŞIYA GELİRİZ

İsrail ile Körfez ülkelerinin kurduğu diyaloğa değinen Bakiri, “Siyonistlerin bölgedeki varlığı bir tehdittir ve bölge güvenliğini ve istikrarını bozmaktadır. Elbette biz onların tüm adımlarını yakından takip ediyoruz. Eğer doğrudan tehdit hissedersek Siyonist rejim ve destekçileri ile karşı karşıya geliriz" ifadelerini kullandı. Bakıri, ABD ve İsrail'in bölgede tehdit oluşturduğunu ve bu tehditler ortadan kalktığı zaman bölgesel ittifakın oluşacağını söyledi.

ERMENİSTAN AĞIR KAYIP VERMİŞTİ

Ermenistan Silahlı Kuvvetleri, 12 Eylül'de Azerbaycan-Ermenistan sınırının Daşkesen, Kelbecer, Laçın ve Zengilan istikametlerinde büyük çaplı provokasyonlarda bulundu.  AzerbaycanSavunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, çatışmalarda 79 Azerbaycan askerinin şehit olduğu, 282 askerin ise yaralandığı belirtildi. Ermenistan ise ölü ve kayıp asker sayısını 207 olarak duyurdu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...