Tgrt Haber

İran İHA’ları Rusya’nın elinde patladı

Editör: Murat Makas / Kaynak: TGRT Haber
30 Ağustos 2022 20:54 - Güncelleme : 30 Ağustos 2022 21:04
Rusya'ya İHA şoku
Rusya,İran,SİHA,ABD

Ukrayna’ya saldırılarına devam eden Rusya, İran’dan ağır darbe aldı. Rusya’nın İran’dan aldığı İHA’ların arızalı çıktığı belirtildi.

Rusya'ya İHA şoku

Ukrayna’nın kullandığı Bayraktar TB2’lerden büyük zarar gören Rusya yine İHA şoku yaşıyor. İddialara göre Vladimir Putin, Erdoğan ile görüşmesinde Türk SİHA’sı istediğini söylemişti. Ancak yüzünü İran’a dönen Rusya İHA taleplerini art arda sıraladı. İran’dan resmi bir şekilde İHA almak isteyen ve bir kısmını alan Rusya kara kara düşünüyor.

Washington Post’a konuşan ABD yönetiminden üst düzey bir yetkiliye göre Rusya, Ukrayna ile savaşta kullanmak üzere bu ay Tahran'dan satın aldığı İran yapımı silahlı insansız hava araçlarında "çok sayıda arıza" ile karşılaştı.

İsmi açıklanmayan yetkili, Muhacir-6 ve Şahid serisi silahlı insansız hava araçlarını teslim alan Rusya’nın bu konuda planlarının devam ettiğini söyledi.

YÜZLERCE SİHA

Amerika Birleşik Devletleri Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, temmuz ayında yaptığı bir açıklamada, Washington'ın elinde İran'ın, Rusya'ya yüzlerce SİHA sağlamaya hazırlandığını gösteren bilgiler olduğunu belirtmişti.

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan geçen ay yaptığı açıklamada, Tahran'ın Rusya ile "savunma sektörü de dahil olmak üzere çeşitli alanlarda işbirliği yaptığını" kaydetmişti.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...