Tgrt Haber

İran ve Suriye İsrail'e meydan okudu: Savaşa hazırız

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Euronews
12 Şubat 2024 14:48 - Güncelleme : 12 Şubat 2024 14:49
İran ve Suriye İsrail'e meydan okudu: Savaşa hazırız
iran,suriye,israil

Suriye Dışişleri Bakanı Faysal Mikdad ile İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emirabdullahiyan'ın Şam'daki görüşmesinden ''İsrail ile savaşmaya hazırız'' ortak açıklaması geldi.

Suriye'nin başkenti Şam'da, Suriye Dışişleri Bakanı Faysal Mikdad, İranlı mevkidaşı Hüseyin Emirabdullahiyan görüştü. İki bakan görüşmede İsrail'in Filistin'e saldırılarını, Gazze'ye verilecek destekleri konuştular. Ardından ise ortak basın açıklaması yapan bakanlar, gazetecilerin sorularını cevapladılar. 

''İSRAİL İLE SAVAŞA HAZIRIZ''

Basın toplantısında Faysal Mikdad, Suriye'nin 1948'den bu yana "İsrail'e direndiğini" söyledi ardından ise iki ülkenin de İsrail ile savaşa hazır olduğunu şu sözlerle ifade etti:

"Suriye, İsrail işgaline karşı yıllarca savaştı ve yine savaşmaya hazırız. Ancak zamanına ve şekline biz karar vereceğiz.''

İran ve Suriye İsrail'e meydan okudu: Savaşa hazırız - 1. Resim

''SURİYE BEDELİNİ ÖDEMEYE HAZIR''

Suriye Dışişleri Bakanı Mikdad, 1967'den beri Golan Tepeleri'nin İsrail'in işgali altında olduğuna dikkat çekti. Bölgedeki işgali sonlandırmanın en önemli önceliklerinden biri olduğunu belirten Mikdad, "Suriye bu kurtarma operasyonlarının bedelini ödemeye hazır" ifadelerini kullandı.

Suriye'de bulunan Amerikan ve Türk askerlerine yönelik de açıklama yapan Mikdad, ''Suriye'de bulunan yabancı askerlerin ülkeden çekilmesi gerektiğini'' söyledi. İran Dışişleri Bakanı Emirabdullahiyan ise Mikdad'ın sözlerine destek verdi. 

İranlı bakan Emirabdullahiyan, İsrail ve ABD'nin Filistinlilere karşı soykırım gerçekleştirdiğini de sözlerine ekledi.

Kaynak: Euronews
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...