Tgrt Haber

İran'da sokakta dans eden kızlara yaptırılan büyük tepkilere neden oldu!

24 Mart 2023 10:08 - Güncelleme : 24 Mart 2023 10:57
iran,dans,video

İran'ın başkenti Tahran'ın Ekbatan semtinde dünyaca ünlü şarkıcılar Rema ve Selena Gomez'in Calm Down şarkısında dans eden İranlı kızların videosu başlarını yaktı. Toplum içinde kadınların dans etmesinin yasak olduğu İran'da gözaltına alınan kızlar, dans ettikleri yerde özür diletildiler. 

İran'da başörtüsünü kurallara uygun bağlamadığı gerekçesiyle gözaltına alınmasının ardından komalık halde kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Mahsa Amini protestolarının yankıları sürüyor. Protestolar sırasında sosyal medyada birçok paylaşım yapan eylemcilerden 5 kız toplum içinde dans ettikleri için gözaltına alındılar. Başkent Tahran'da Rema ve Selena Gomez'iin Calm Down şarkısıyla dans eden genç kızların gözaltına alınma gerekçeleri ise İran'da kadınların toplum içinde dans etmelerinin yasak olması oldu. 

Kızların dans videosu uzun bir süredir sosyal medyada dönüyordu fakat viral haline gelen video özellikle 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde binlerce kişi tarafından paylaşıldı ve beğenildi. Dans videolarıyla isimlerini dünyaya duyuran 5 genç kız gözaltına alınmasının ardından 2 gün boyunca sorguda kaldı. 

Genç kızlar, geçtiğimiz günlerde ise dans videosu çektikleri, başkent Tahran'ın yerleşim bölgesi Ekbatan'daki yüksek binaların yakınına götürüldü. Kızlara burada zorla özür videosu çektirildi. Kızların özür videosu çekmeye zorlanması ise büyük tepkilere neden oldu.

''DAHA İYİ BİR DÜNYA İÇİN SAVAŞAN TÜM KADINLARA...''

Kızların tutuklanma haberinin ardından sosyal medya hesabından dayanışma mesajı yayımlayan rapçı Rema, "Daha iyi bir dünya için savaşan tüm güzel kadınlara, sizden ilham alıyorum, sizin için şarkı söylüyorum ve sizinle hayal kuruyorum." dedi.

İran'da sokakta dans eden kızlara yaptırılan büyük tepkilere neden oldu!

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...