Tgrt Haber

İran'da halkı öldüren Besic milislerini öven Hamaney'den ABD'ye 'fidye' mesajı

28 Kasım 2022 09:35 - Güncelleme : 28 Kasım 2022 09:59
iran,abd,fidye,mahsa amini,prostesto

İran'ın başkenti Tahran'da ahlak polisi tarafından gözaltına alınmasının ardından hayatını kaybeden 22 yaşındaki Mahsa Amini'nin ölümüyle başlayan protestolar devam ederken polis şiddeti nedeniyle şimdiye kadar birçok kişi hayatını kaybetti. İran lideri Ayetullah Ali Hamaney, gösterilerin bastırılmasında yer alan Devrim Muhafızları Ordusu'na bağlı gönüllü Besic milislerini övdü. ABD'nin fidye ödemesi gerektiğini söyledi.

İran'da erkek kardeşiyle gezerken ahlak polisi tarafından başörtüsünü kurallara uygun bağlamadığı gerekçesiyle gözaltına alınan ardından komalık bir halde kaldırıldığı hastanede ölen 22 yaşındaki Mahsa Amini protestoları devam ediyor. 3 aydır düren protestolarda polis her geçen gün şiddetini daha da arttırdı. 

Tansiyonun hiç düşmediği İran'ın Lideri Ayetullah Ali Hamaney, protestoların bastırılmasında en ön safta yer alan Devrim Muhafızları Ordusu'na bağlı gönüllü Besic milisleri övdü.

İran'da halkı öldüren Besic milislerini öven Hamaney'den ABD'ye 'fidye' mesajı

''GÖSTERİCİLER, CAHİL YA DA PARALI ASKER''

Besic üyelerini kabul eden Hamaney, "İsyancılarla mücadele, Besic'in en önemli görevlerinden biridir. İran'ın savaş alanı sokaklardaki bir avuç isyancıyla sınırlı değil ancak bu durum isyancıları gözardı etmek anlamına gelmez. Herhangi bir isyancı ve terörist cezalandırılmalıdır." diye konuştu. Hamaney, göstericilere ilişkin "Bu birkaç kişi ya cahil ya da paralı asker." ifadesini kullandı.

İran'da halkı öldüren Besic milislerini öven Hamaney'den ABD'ye 'fidye' mesajı

''ABD İLE SORUN FİDYE ÖDENEREK ÇÖZÜLÜR''

Ülkedeki olayları, "Batı'nın İran'a uyguladığı baskının bir parçası" olarak değerlendiren Hamaney, şunları kaydetti: "Siyasi bilgi sahibi olduklarını iddia eden ancak gazetelerde ve internette yaptıkları analizlerle insanı gerçekten üzen bir grup insan, bu isyanların bitmesi için ABD ile sorunların çözülmesi gerektiğini söylüyor. Müzakere, ABD ile sorunlarımızı çözmeyecek. ABD ile sorunumuzu tek bir şey çözebilir ve bu da fidye ödemektir ancak bu tek bir fidye değil, kalıcı fidye talep ediyorlar."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...