Tgrt Haber

İran'dan ABD'ye sert suçlama: İsrail'in işlediği cinayetin ortağısınız

Editör: Şule Altınel / Kaynak: Anadolu Ajansı
25 Ekim 2023 15:23 - Güncelleme : 25 Ekim 2023 15:37
İran'dan ABD'ye sert suçlama: İsrail'in işlediği cinayetin ortağısınız
iran,abd,,israil,

İsrail 19 gündür Gazze'yi bombalarken, onu destekleyen ABD'ye İran'dan sert suçlama geldi. İran lideri Hamaney, ABD'yi İsrail'in Gazze'de işlediği cinayetlerin suç ortağı olarak gösterdi.

İsrail-Filistin çatışmaları 19'uncu gününde devam ederken, İran'ın dini lideri Ali Hamaney, başkent Tahran'da yaptığı konuşmada, Gazze'ye yönelik saldırılara değinerek ABD'nin 'İsrail'in suç ortağı' olduğunu söyledi. 

İran resmi haber ajansı IRNA'ya göre, konuşmasında Hamaney, "Bu olayda ABD, (İsrail'in işlediği) cinayetin bariz suç ortağıdır. ABD'nin eli tüm mazlumların kanına bulaşmıştır. Gazze'deki cinayeti o yönetiyor" ifadelerini kullandı.

'İSRAİL HAMAS'TAN ALAMADIĞI İNTİKAMI HALKTAN ALIYOR'

Batılı liderlerin Tel Aviv'i ziyaretlerinin ardında, İsrail'in dağılma ve yıkılma endişesinin bulunduğunu savunan Hamaney, Hamas'ın İsrail'e büyük bir darbe vurduğunu belirterek İsrail yönetiminin Hamas'tan alamadığı intikamı, sivil halkı bombalayarak almaya çalıştığını vurguladı. Gazze halkının sabrından övgüyle bahseden Hamaney, "Savaşçılar, harekete geçmeye hazır bir şekilde bekliyorlar. Moral ve motivasyonlarını ve hareket kabiliyetlerini korudular ve korumaya da devam edecekler" ifadelerini kullandı.

GAZETECİLERİN HEDEF ALINMASINA KINAMA

Öte yandan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani, İsrail'in Gazze Şeridi'nde devam eden saldırıları sırasında gazetecileri hedef almasının işlediği savaş suçlarını gizlemeyeceğini belirtti.

Kenani, son üç hafta içinde İsrail'in Filistinlilere yönelik saldırıları sırasında en az 21 gazetecinin öldürülmesini kınadı.

İsrail'in savaş suçu işlemeye devam ettiğini kaydeden Kenani, "Gazetecilerin öldürülmesiyle Siyonist rejimin ve liderlerinin savaş suçlusu olduğu ve destekçilerinin bu suçlara ortak olduğu gerçeği gizlenmeyecektir." ifadelerini kullandı. ​​​​​​​

İSRAİL-FİLİSTİN ÇATIŞMALARI 19'UNCU GÜNÜNDE

Hamas'ın silahlı kanadı Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsrail'e 'Aksa Tufanı' adıyla saldırı başlattı. İsrail ordusu da onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi'ne saldırıya başladı.

Gazze'den düzenlenen saldırılarda 308'i asker 1400 İsraillinin öldüğü, 5 bin 132 İsraillinin yaralandığı aktarıldı. Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in Gazze'ye saldırılarında 2 bin 360'ı çocuk ve 1292'si kadın olmak üzere 5 bin 791 kişinin öldüğünü, 16 bin 297 kişinin yaralandığını duyurdu. İşgal altındaki Batı Şeria'da İsrail güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 100'ün üzerinde Filistinlinin öldüğü belirtildi. Çatışmalarda 20'si Filistinli, üçü İsrailli ve biri Lübnanlı olmak üzere 24 gazeteci yaşamını yitirdi.

İsrail-Lübnan sınırında 8 Ekim'den bu yana İsrail ordusu ile Hizbullah arasında yaşanan çatışmalarda ise 41 Hizbullah mensubunun yanı sıra İslami Cihad Hareketi’nden altı, Hamas’tan üç, Hizbullah destekli Sünni Direniş Tugayı mensuplarından da iki kişi öldü, biri gazeteci dört sivil hayatını kaybetti. Lübnan tarafından düzenlenen saldırılarda da üç İsrail askeri ve bir İsrailli sivil yaşamını yitirdi. 

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...