Tgrt Haber

İran'dan Hamas'a tam destek: Direnişin yanındayız!

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
05 Kasım 2023 20:00 - Güncelleme : 05 Kasım 2023 22:33
İran'dan Hamas'a tam destek: Direnişin yanındayız!
İsrail,Hamas,Savaş,Filistin,İran,Gazze

İran Dini Lideri Ayetullah Ali Hamaney ve Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye, İran’ın başkenti Tahran'da kritik bir görüşme gerçekleştirdi. Hamaney, Hamas'ın İsrail'e karşı gösterdiği direnişe tam destek verdiklerini söyledi.

İran Dini Lideri Ayetullah Ali Hamaney ve Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye, İran’ın başkenti Tahran'da görüştü. İki ismin görüşmesinde, İsrail'in son dönemde iyice artan Gazze'ye yönelik saldırıları masaya yatırıldı. Bölgedeki son gelişmelere dair bilgi alan Hamaney, kritik açıklamalarda bulundu. 

"FİLİSTİN DİRENİŞİNİN YANINDAYIZ"

Gazze halkının İsrail karşısında göstermiş olduğu sabır ve mücadelenin takdire şayan olduğunun altını çizen Hamaney, "Batılı ülkeler ve ABD'nin desteği ile gerçekleşen siyonist İsrail rejiminin soykırımı karşısında İran olarak Filistin direnişinin yanındayız" dedi.

Hamaney, Filistin halkının Gazze'de İsrail karşısında övgüyle anılacak bir mücadele verdiğini belirterek, İslam ülkelerinin Filistinlilere daha güçlü destek vermesi gerektiğini söyledi.

İran'dan Hamas'a tam destek: Direnişin yanındayız!

İSRAİL- HAMAS SAVAŞINDA SON DURUM

7 Ekim sabahı İsrail-Hamas savaşı tüm şiddetiyle devam ediyor. İsrail'in abluka altına aldığı Gazze'ye yönelik saldırılarında, 4 bin 800'ü çocuk, 2 bin 550'si kadın olmak üzere 9 bin 770 Filistinli öldürüldü, en az 24 bin kişi yaralandı. Batı Şeria ve Kudüs’te İsrail güçleri ve Yahudi yerleşimciler, 151 Filistinliyi öldürdü.

İsrail ordusu, Gazze'de binlerce yaralı ile sivilin bulunduğu en büyük sağlık tesisi olan Şifa Hastanesini, Nasr Çocuk Hastanesini, El-Ehli Baptist ve Türk-Filistin Dostluk hastanelerini, tahliyeye zorladığı Filistin Kızılayı'na bağlı Kudüs ve Endonezya hastanelerinin çevresini vurdu. Saldırılarda yüzlerce kişi öldü ve yaralandı.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...