Tgrt Haber

İranlı Mohammad Moradi kendini öldürdüğü nehrin önünde son videosunu çekti: Ülkemde yaşananları görmezden gelemezdim

28 Aralık 2022 14:30 - Güncelleme : 28 Aralık 2022 15:19
iran,fransa,intihar,protesto,mahsa amini

Fransa'da hayatını idame ettiren İranlı Mohammed Moradi, ülkesinde yaşanılanlara dünyanın sessiz kaldığını söyleyerek kendini öldürdüğü nehrin önünden son görüntülerini paylaştı. İntihar etmeden önce video çekerek açıklamalarda bulunan İranlı Moradi, bu video sayesinde İran'da yaşananlara farkındalık oluşmasını diledi.

Fransa'da yaşayan İranlı Mohammed Moradi'nin intiharı dünya genelinde konuşuluyor. Henüz 22 yaşındayken başörtüsünü kurallara uygun bağlamadığı gerekçesiyle gözaltına alınmasının ardından komalık halde kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Mahsa Amini protestolarının sürdüğü İran'da yaşananlar insanların canına tak etti. Mohammed Moradi de İran'da yaşananlara sessiz kalmadığını göstermek için en dikkat çekici olduğunu düşündüğü yöntemi uygulamaya karar verdi. 

38 yaşındaki İranlı, Fransa'nın Rhône Nehri'nin önünde son görüntülerini kendi elleriyle kaydetti ve bu intihar eylemini İran'daki protestolara destek vermek amacıyla gerçekleştirdiğini şu sözlerle ifade etti:

''Merhaba, bu benim intihar videomdur. Siz bu videoyu izlediğinizde burada bulunan gölde boğulmuş olacağım. Bu intiharın sebebi kişisel sebepler değildir. Amacım tüm dünyanın İran'da yaşanan olaylarla ilgilenmesini sağlamaktır. Ben bu hayatı ne İran ne de İran dışında, bu zulümlerle asla devam ettirmek istemiyorum. Burada iyi bir iş ve gelire sahip olduğum halde, çok kültürlü insanların bulunduğu bir ülkede yaşamama rağmen, yaşadığım yerdeki siyasiler ve polisler iyi insanlar olmasına rağmen bu İran'da yaşanan olayları görmezden gelmeme engel değil.''

İranlı Mohammad Moradi kendini öldürdüğü nehrin önünde son videosunu çekti: Ülkemde yaşananları görmezden gelemezdim

''BENİM CANIM BİNLERCE KEZ İRAN'A VE İRANLILARA FEDA OLSUN''

''Sonuç olarak bu zulümleri yaşamaktansa ölmeyi tercih ediyorum. Umarım intiharım dünyada etki bırakır ve aynı zamanda bu İranlılara bir mesaj olur. İran dışındaki İranlılar, İran'da yaşanan olaylara kayıtsız değiller. Yeri geldiğinde onlar da kendi canlarını ülkesi ve insanları için verirler. Benim canım binlerce kez İran ve İranlılar için feda olsun.''

''KADIN, HAYAT, ÖZGÜRLÜK! SİZ BAŞARDINIZ!''

''Bu yüzden canımı bu yolda feda ediyorum. Herhangi bir sağlık problemim yok ve akıl sağlığım yerinde. Sadece ölen ve zulüm yaşayan insanlara olan üzüntümden dolayı hayatıma son veriyorum. İnsanlık, vicdan ve adalet anlamları benim için çok önemli ve bunu ispatlamak için canımı vermeye hazırım. Kadın, hayat, özgürlük! Siz başardınız. Ben şuna inanıyorum ki ölen kişilerin canları asla boşa gitmeyecek. Üzülmeyin sadece mutlu olun, zafer çok yakın.''

Öte yandan AFP'ye konuşan bir polis kaynağı, 38 yaşındaki Mohammad Moradi'nin Lyon'un merkezinden geçen Rhone Nehri'nde bulunduğunu söyledi. 

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...