Tgrt Haber

İşgalci İsrail'in Gazze'ye saldırıları sürüyor: Çok sayıda sivil hayatını kaybetti

11 May 2023 08:56 - Güncelleme : 11 May 2023 09:15
israil,gazze,saldırı

İsrail ordusu, Gazze'ye saldırılarını kesmedi, hedefte İslami Cihad Örgütü var. İşgalci güçlerin saldırılarında örgütün üst düzey isimlerinden hayatını kaybedenler oldu. Hava saldırılarında aralarında kadın ve çocukların da olduğu siviller de hayatını kaybetti. Gazze'deki Filistinli gruplar İsrail saldırılarına roket atışlarıyla karşılık verdi.

İşgalci İsrail'in Gazze'ye saldırıları sürüyor. Gece düzenlenen saldırılarda İslami Cihad Örgütü'nün askeri kanadından üst düzey bir isim öldürüldü. Gazze Şeridi'ne düzenlenen bombardımanlarda aralarında kadın ve çocukların da olduğu siviller de hayatını kaybetti. Saldırılar sırasında çok sayıda yerleşim yeri ise yandı, yıkıldı. 

İsrail ordusu, içerisinde roket fırlatma bölümlerinin de olduğu 130'dan fazla hedefi vurduğunu duyurdu. Gazze tarafından da İsrail'e 450'den fazla roketle karşılık verildi. Bunların büyük bir bölümü Demir Kubbe hava savunma sistemi tarafından etkisiz hale getirildi. Roketlerin bazıları Gazze sınırına yakın bölgelere düşerken, kentin 60 kilometre kuzeyindeki Tel Aviv'de de uyarı sirenleri duyuldu.

İşgalci İsrail'in Gazze'ye saldırıları sürüyor: Çok sayıda sivil hayatını kaybetti

MISIR ARABULUCULUK İÇİN ÇABALIYOR

İslami Cihad Sözcüsü, Mısır'ın ateşkes için arabulucuk gösterdiğini kaydetti. İsrail Dışişleri Sözcüsü ise Kahire yönetiminin teklifini değerlendirdiklerini belirtti.

İşgalci İsrail'in Gazze'ye saldırıları sürüyor: Çok sayıda sivil hayatını kaybetti

Amerika Birleşik Devletleri Savunma Bakanı Lloyd Austin de İsrailli mevkidaşı Yoav Gallant'la telefonda görüştü. Austin İsrail'e olan desteğini yineledi. Bölgedeki gerilimi azaltma çağrısı yaptı.

Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...