Tgrt Haber

İsrail Başbakanı Bennett koronavirüse yakalandı

28 Mart 2022 11:32 - Güncelleme : 28 Mart 2022 11:46
İsrail Başbakanı Bennett koronavirüse yakalandı

İsrail Başbakanlık Ofisi, Naftali Bennett’in koronavirüs testinin pozitif çıktığı açıkladı. Bennett'in durumun iyi olduğu açıklanırken evinde çalışmaya devam edeceği aktarıldı.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile dün gerçekleştirdiği görüşme sonrası İsrail Başbakanı Naftali Bennett’in koronavirüs testinin pozitif çıktığı bildirildi. Başbakanlık ofisinden yapılan açıklamada, Bennett'ın kendini iyi hissettiği belirtildi. İsrail başbakanının evinde karantinada olduğu ve çalışmaya devam ettiği kaydedildi.

KORONAYA KARŞI YENİ KARARLAR

Bennett, geçen hafta sağlık hizmetleri yetkilileriyle yaptığı toplantıda corona virüsüyle mücadelede yeni kararlar almıştı. Maske zorunluluğunun uzatılmasına karar verilirken, virüsün yeni bir varyantının İsrail'i etkilemesi halinde sınırların kapatılması da gündeme gelmişti.

BLINKEN TEST OLACAK

Öte yandan Ned Price, Bennett ile bir araya gelen Blinken’ın koronavirüs testi yaptıracağını belirttiği açıklamasında, “İsrail Başbakanı Bennett’in pozitif test sonucunu öğrendikten sonra, Dışişleri Bakanı Blinken yakın temaslı olarak kabul edildi. Blinken, Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi’nin (CDC) maske kullanma ve uygun testlerden de geçme dahil tüm sürecini takip edecek” ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...