Tgrt Haber

İsrail basınından zulmün itirafı: Gazze'deki evleri yakın talimatı verildi

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Haaretz
01 Şubat 2024 11:15 - Güncelleme : 01 Şubat 2024 11:17
israil,gazze,hamas,filistin

Gazze'ye yönelik saldırılar 118 gündür devam ederken İsrail basınından zulmün itirafı geldi. Haaretz gazetesi, Gazze'deki sivillerin evlerinin yakılma talimatını verdiğini duyurdu.

İsrail ve Hamas arasında ateşkes görüşmeleri sürerken kuzeydeki saldırılar hız kazandı. Olası bir ateşkes ve esir takası öncesinde İsrail güçleri, Gazze'ye saldırılarını ve zulmünü artırdı. İsrail basınından Haaretz gazetesi de itiraf gibi talimat haberini servis etti. İsrail ordusundaki komutanlar, askerlerine, yasal izinsiz bir şekilde Gazze'deki evleri yakma talimatı vermeye başladı.

Haaretz gazetesinin ismi açıklanmayan kaynaklara dayandırdığı haberinde, İsrail güçlerinin Gazze'deki yüzlerce binayı imha ettiği belirtildi. Uydu görüntüleri de bu talimatı doğrular cinstendi. Bu ayın başlarında İsrail, uydu görüntülerinin sınırın 1 kilometre yakınında bulunan işgal altındaki bölgede yüzlerce binayı yıktığını göstermesinin ardından kendisiyle Gazze arasında bir 'tampon bölge' oluşturmaya çalışmakla suçlanmıştı.

İsrail basınından zulmün itirafı: Gazze'deki evleri yakın talimatı verildi - 1. Resim

FİLİSTİN YÖNETİMİ: GAZZE'NİN İNŞASI YILLAR SÜRECEK

Filistin yönetimi de İsrail saldırılarının yol açtığı yıkım sebebiyle Gazze'nin yeniden inşasının yıllar alacağını belirtti. Filistin yönetiminin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Gazze Şeridi'nin kuzeyinden görüntülere yer verilerek, bölgedeki yıkımın boyutu gözler önüne serildi.

İsrail basınından zulmün itirafı: Gazze'deki evleri yakın talimatı verildi - 2. Resim

Görüntüler eşliğindeki açıklamada şunlar kaydedildi:

"Hastaneler, okullar, üniversiteler, ibadet yerleri dahil yaşanan evler yok edildi. Sığınacak yer yok. Gidecek yer yok. Gazze'de yaşanacak yer kalmadı, güneyde de yıkım devam ediyor. Gazze'nin yeniden inşası yıllar alacak."

İsrail basınından zulmün itirafı: Gazze'deki evleri yakın talimatı verildi - 3. Resim

132 BİNDEN FAZLA BİNA AĞIR HASAR GÖRDÜ

Gazze Şeridi'nin kuzeyinde yer alan Gazze şehri 7 Ekim'den bu yana yıkıcı saldırıların hedefi olan başlıca bölgeler arasında yer alırken Dünya Bankası verilerine göre 132 binden fazla bina ağır hasar gördü.

İsrail basınından zulmün itirafı: Gazze'deki evleri yakın talimatı verildi - 4. Resim

İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 11 bini çocuk, 7 bin 500’ü kadın olmak üzere 26 bin 422 Filistinli öldürüldü, 65 bin 87 kişi yaralandı.

Kaynak: Haaretz
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...