Tgrt Haber

İsrail Filistinlileri canlı kalkan yaptı

Editör: Berkay Alptekin / Kaynak: TGRT Haber
02 Şubat 2024 10:07 - Güncelleme : 02 Şubat 2024 10:26
israil,filistin,gazze,savaş

İsrail, Batı Şeria’daki baskınlarda gözaltına aldığı Filistinlileri canlı kalkan olarak kullanıyor. Askerlerin Filistinlilerin ellerini kelepçeleyip gözlerini bağladıktan sonra kendi miğferlerini giydiriyor. İsrail ordusu canlı kalkanlarla baskınlara devam ediyor.

Gazze Şeridi'ni abluka altına alan İsrail ordusunun saldırıları tüm şiddetiyle devam ediyor. İsrail'in 7 Ekim 2023'te Gazze'ye yönelik başlattığı insanlık dışı saldırılar bir soykrırım girişimine dönüştü. İsrail'in saldırılarında hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı 27 bini geçti. 

İsrail, artık öldürmekle kalmıyor aynı zamanda Batı Şeria’da düzenlediği baskınlarda tutukladığı Filistinlileri canlı kalkan olarak kullanıyor. Kalandiya köyüne baskın düzenleyen İsrail askerleri, tutukladığı Filistinlilerin ellerini kelepçeleyip gözlerini bağladı.

Tutukladığı Filistinli sivillere kendi miğferlerinden giydiren İsrail askerleri, bu kişileri canlı kalkan olarak kullanarak baskınlara devam etti.

İsrail Filistinlileri canlı kalkan yaptı - 1. Resim

SAVAŞ SUÇU İŞLENİYOR

Uluslararası Ceza Mahkemesi Tüzüğü uyarınca, 'belirli noktaları, alanları veya askeri güçleri askeri operasyonlardan muaf kılmak için sivil veya başka bir korunan kişinin varlığından yararlanmak' bir savaş suçu teşkil ediyor.

Cenevre Sözleşmesi Ek 1. protokolünün 50. maddesinde sivillerin savaşın tehlikelerinden korunması gerektiği vurgulanıyor.

 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...